Igaș: „Locuitorii Birchișului au nevoie de o nouă rută de transport înspre Făget”

Publicat de actualitati-arad in 26 Oct, 2015 | Parerea ta

SIS_0010Senatorul Constantin Traian Igaș l-a interpelat pe ministrul Iulian Matache în legătură cu un nou traseu Birchiș – Făget, atât de necesar locuitorilor comunei colegiului său senatorial.

Senatorul a făcut acest demers în urma solicitărilor din partea Consiliului Județean Arad și a Primăriei Birchiș.

“Este nevoie de un efort conjugat al nostru, al reprezentanților județului Arad, pentru introducerea acestui traseu în programul de transport. Primăria Birchiș și Consiliul Județean Arad au întreprins demersuri dar fără nici un răspuns, motiv pentru care mi-au cerut, ca senator de colegiu, să sprijin solicitarea lor prin demersuri în paralel.

L-am interpelat pe ministrul Iulian Matache pentru introducerea rutei Birchiș – Făget pentru că este foarte importantă atât pentru copiii care merg la liceu în Făget cât și pentru cei care lucrează în județul Timiș”, este de părere senatorul arădean, Constantin Traian Igaș.

Primarul localității Birchiș i-a cerut sprijinul senatorului Traian Igaș. Acesta i-a spus senatorului că deși Consiliul Local Birchiș a solicitat Autorității Rutiere Române introducerea traseului amintit mai sus, instituția a transmis că nu poate face nici o modificare în Programul de Transport Interjudețean întrucât documentul este conceput pentru perioada 2013-2019 și nu se poate modifica în următorii patru ani.

“Trebuie să luăm în considerare că acest traseu este necesar atât pentru comunitatea din Birchiș cât și pentru cele învecinate deoarece populația se deplasează la Făget zilnic pentru a ajunge la locul de muncă sau la liceu.

Nu se poate ca instituțiile să fie atât de neprietenoase cu cetățeanul. Instituțiile trebuie să se adapteze nevoilor cetățeanului, nu invers. Deplasarea locuitorilor Birchișului la muncă sau școală trebuie văzută ca o contribuție la progresul economic și social al comunităților în care trăiesc”, declară senatorul Constantin Traian Igaș.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul parlamentar al senatorului Constantin Traian Igaș. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare