Ziarul electronic al arădenilor

Igaș: „Am cerut simplificarea procedurilor în administrația publică”

igasSenatorul arădean Constantin Traian Igaș a înaintat ministrului Vasile Dâncu o serie de solicitări venite din partea primarilor din județul Arad. Solicitările privesc necesitatea unei gestiuni mai bune a resurselor umane din cadrul administrației publice locale.

„Mai mulți aleși locali mi-au solicitat simplificarea procedurilor pentru concursul de recrutare a personalului în administrația publică. Birocrația greoaie afectează cetățeanul, cel care întâmpină dificultăți în a beneficia de serviciile publice pe care o unitate administrativ-teritorială are datoria să le pună la dispoziția sa. Am preluat problema și am adresat o întrebare ministrului Vasile Dâncu. Domeniul resurselor umane este unul sensibil iar domnul Dâncu a afirmat că reforma administrației publice este următorul mare proiect al Guvernului”, declară senatorul Constantin Traian Igaș.

Parlamentarul arădean consideră că este necesară demararea unui amplu proces de adecvare, simplificare și sistematizare, în ceea ce privește legislația actuală în domeniul resurselor umane din administrația publică.

„I-am cerut ministrului un punct de vedere în ceea ce privește două probleme ridicate de primari. Prima se referă la necesitatea simplificării birocrației și reducerii timpului necesar până la obținerea avizului de principiu din partea ANFP, adică până la momentul în care se anunță scoaterea la concurs a postului. A doua se referă la importanța unei salarizări mai bune pentru personalul din administrația publică locală, element care ar atrage către acest domeniu și oameni mai competenți și pe perioadă mai îndelungată”, afirmă senatorul liberal.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Cabinetul parlamentar al senatorului Constantin Traian Igaș. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *