Ziarul electronic al arădenilor

Iahnie de cartofi

Ingrediente:

un kg cartofi

două cepe

două linguri de ulei

o linguriță de bulion

două foi de dafin

200 gr. roșii bucăți

o legătură pătrunjel verde

sare

piper

Mod de preparare:

Se taie ceapa felii și se pune la călit în ulei încins. După ce s-a călit se adaugă cartofii tăiați cuburi. Se pune o linguriță de bulion într-o cană cu apă fierbinte, se amestecă bine și se toarnă peste cartofi și ceapă.

Se lasă cartofii la fiert timp de 8 minute, la foc mic. După ce s-au înmuiat, se adaugă roșiile tăiate mărunt și foile de dafin. Se amestecă și se acoperă vasul în care fierb cartofii. Când cartofii sunt pătrunși, se adaugă sare și piper după gust și pătrunjel verde tocat mărunt.

sursa: crestinortodox.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *