Ziarul electronic al arădenilor

Hotline pentru semnalarea neregulilor la alegerile parlamentare

diaspora-1Expert Forum, în parteneriat cu Funky Citizens va organiza un centru de informare și asistență electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

Vom pune la dispoziția tuturor celor interesați platforma www.votcorect.ro și numărul de telefon Telverde 0800 080 200, prin intermediul cărora vom răspunde celor mai frecvente întrebări legate de ziua votului și vom oferi asistență pentru sesizarea neregulilor.

Platforma www.votcorect.ro conține un formular prin care orice cetățean poate sesiza nereguli din campania electorală sau din ziua votului. Fiecare dintre sesizările transmise va fi atent analizată, vom răspunde și vom acorda asistență, unde este cazul.

Platforma va include și o secțiune cu răspunsuri la întrebările cele mai frecvente legate de votare: proceduri de vot, proceduri legate de organizarea alegerilor, decizii ale birourilor electorale, regulile de observare sau cele de sesizare a neregulilor.

Telefonul Telverde 0800 080 200 va funcționa în zilele de 10 și 11 decembrie 2016. Pe 10 decembrie, programul de funcționare este 13 – 19, iar pe 11 decembrie între orele 6 – 22.

Apelurile sunt gratuite din rețelele Telekom (Romtelecom, Cosmote), Orange, Vodafone, RDS și UPC. Alegătorii din străinătate ne pot suna la +40212039020, număr taxabil conform tarifelor practicate de rețeaua telefonică a utilizatorului.
În ziua alegerilor vom publica mai multe comunicate de presă pe paginile web expertforum.ro și votcorect.ro, care vor include principalele probleme identificate și sesizate de alegători și observatori.

Până acum, EFOR a acreditat peste 500 de observatori, dintre care aproape 50 în străinătate, la care se adaugă alte câteva sute acreditați de organizațiile partenere din campania FiecareVot – www.fiecarevot.ro.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Expert Forum. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *