Hackerul Guccifer riscă până la şapte ani de închisoare

Publicat de actualitati-arad in 26 May, 2016 | Parerea ta

guciferHackerul român Guccifer a pledat vinovat în faţa unei curţi federale din SUA la acuzaţiile privind spargerea conturilor de email a numeroase personalităţi americane, inclusiv membri ai familiei Bush şi Hillary Clinton, şi furt de identitate, riscând să primească până la 7 ani de închisoare.

Guccifer, pe numele său adevărat Marcel Lazăr Lehel, în vârstă de 44 de ani, care înainte de a fi încarcerat locuia în localitatea arădeană Sâmbăteni, a ajuns la o înţelegere cu procurorii americani şi a s-a declarat vinovat, miercuri, în cazul acuzaţiilor de accesare neautorizată a unui computer protejat şi furt de identitate într-un tribunal federal din Alexandria, Virginia, relatează ABC News.

El riscă să primească o pedeapsă de până la şapte ani de închisoare, senţinta urmând să fie pronunţată în septembrie.

Procurorii americani susţin că Guccifer a spart conturile a circa 100 de americani, printre aceştia aflându-se secretarul american de stat Colin Powell şi membri ai familiei fostului preşedinte american George W. Bush.

Anterior, în cursul acestei luni, Guccifer a declarat că a spart şi contul de email al lui Hillary Clinton, candidata din tabăra democrată la alegerile prezidenţiale americane de pe 8 noiembrie, dar oficialii americani rămân sceptici în privinţa acestei declaraţii.

Lazăr a pledat nevinovat iniţial la aceste acuzaţii pe 14 aprilie, dar a solicitat să-şi schimbe declaraţia săptămâna trecută.

În martie, extrădarea sa din România a fost aprobată şi a avut prima audiere pe teritoriul american pe 1 aprilie.

Lehel ispăşea în România o pedeapsă de şapte ani de închisoare, dispusă în mai 2015 de Curtea de Apel Bucureşti. Aceasta a menţinut decizia din iunie 2014 a Tribunalului Bucureşti în cazul lui Lehel.

Tribunalul l-a condamnat atunci la patru ani de închisoare, pentru spargerea conturilor de e-mail ale directorului SRI George Maior, şi a constatat că Marcel Lazăr Lehel a mai fost condamnat, în 2012, de Judecătoria Sectorului 3, la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru spargerea conturilor de e-mail ale unor vedete. Astfel, pedeapsa finală a ajuns la şapte ani închisoare.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
bioportal.ro%20
reduceriturism.ro

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare