Hackerul „Guccifer“, condamnat la 7 ani de închisoare

Publicat de actualitati-arad in 06 Jun, 2014 | Parerea ta

micul-fum-300x1791Hackerul din Sâmbăteni, cunoscut sub numele de „Guccifer”, a fost condamnat, vineri, de Tribunalul Bucureşti, la şapte ani de închisoare cu executare, el fiind judecat după ce a spart conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, printre care şi pe cel al directorului SRI, George Maior.

Instanţa l-a condamnat pe Marcel Lazăr Lehel la patru ani de închisoare, la care s-a adăugat o pedeapsă de trei ani, dată în 2012 de Judecătoria Sectorului 3, astfel încât hackerul va executa şapte ani de închisoare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Procurorii DIICOT îl acuză pe Marcel Lazăr Lehel că, în cursul anului 2013, a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică.

Printre persoanele al căror e-mail a fost spart de „Guccifer“ se află directorul SRI, George Maior, şi europarlamentarul PSD Corina Creţu.

Apoi, Marcel Lazăr Lehel a schimbat parolele de autentificare, restricţionând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poşta electronică.

Totodată, Marcel Lazăr Lehel a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise.

Ulterior, hackerul a divulgat conţinutul corespondenţei către public, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul on-line şi denigrării imaginii publice ale persoanelor în cauză.

Marcel Lazăr Lehel a devenit celebru după ce a spart conturi de e-mail ale unor oficiali americani, printre care Colin Powell, membri ai familiilor Bush şi Rockefeller, dar şi ale unor vedete din SUA.

„Guciffer“ a spart şi conturile de e-mail şi Facebook ale unor vedete din România: Corina Caragea, Laura Cosoi, Roxana Ivănescu, Rona Hartner, Bianca Drăguşanu sau Cristian Pulhac.

CITITI SI: Hackerul Guccifer şi-a recunoscut faptele

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare