Ziarul electronic al arădenilor

Hackerul Guccifer a ajuns tâmplar

micul-fum-300x1791Hackerul din Sâmbăteni, cunoscut sub numele de „Guccifer”, condamnat la o pedeapsă cu închisoarea pentru infracţiuni informatice, s-a „reconvertit” profesional după gratii.

„Guccifer“ sau „Micul Fum“, cum s-a autodenumit Marcel Lazăr Lehel, cel care a spart conturile familiei Bush, dar şi a mai multor vedete din România, a fost nevoit să se apuce de tâmplărie în penitenciar, scrie cancan.ro

Conform sursei citate, Guccifer nu a avut nicio problemă, iar la noul job s-a descurcat foarte bine și a devenit un adevărat meșter al lemnului.

Marcel Lazăr Lehel și-a ispășit o parte din pedeapsă în Penitenciarul Rahova. Lehel a solicitat să fie transferat la Arad, pentru a fi mai proape de familie. Solicitarea i-a fost admisă și a fost mutat în Penitenciarul din Arad.

Procurorii DIICOT l-au acuzat pe Marcel Lazăr Lehel că, în cursul anului 2013, a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică.

Printre persoanele al căror e-mail a fost spart de „Guccifer“ se află directorul SRI, George Maior, şi europarlamentarul PSD Corina Creţu.

Apoi, Marcel Lazăr Lehel a schimbat parolele de autentificare, restricţionând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poşta electronică.

Totodată, Marcel Lazăr Lehel a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise.

Ulterior, hackerul a divulgat conţinutul corespondenţei către public, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul on-line şi denigrării imaginii publice ale persoanelor în cauză.

Marcel Lazăr Lehel a devenit celebru după ce a spart conturi de e-mail ale unor oficiali americani, printre care Colin Powell, membri ai familiilor Bush şi Rockefeller, dar şi ale unor vedete din SUA.

„Guciffer“ a spart şi conturile de e-mail şi Facebook ale unor vedete din România: Corina Caragea, Laura Cosoi, Roxana Ivănescu, Rona Hartner, Bianca Drăguşanu sau Cristian Pulhac.

CITITI SI:

Hackerul „Guccifer“, condamnat la 7 ani de închisoare

Hackerul Guccifer şi-a recunoscut faptele

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.