„Gura satului“ de la Macea, la sfârșitul săptămânii

Publicat de actualitati-arad in 05 Aug, 2013 | Parerea ta

maceaCea de-a XVI-a ediţie a Festivalului internaţional de satiră şi umor sătesc „Gura satului” de la Macea se va desfășura la sfârşitul acestei săptămâni, la eveniment urmând să fie prezent și caricaturistul Ştefan Popa Popa`s, care va fi însoțit de elevi de la academia sa de caricatură.

La ediția din acest an vor participa peste 150 de membri ai unor grupuri de satiră şi umor din Arad, Torac (Serbia), Ungaria, Bistriţa Năsăud, Timiş, Bihor, Sălaj, Dâmboviţa, Prahova, Mehedinţi, Iaşi, Constanţa, Bucureşti, Braşov, Sibiu, Vaslui.

Deschiderea festivalului va avea loc vineri, la ora 17.00, pe platoul din faţa Căminului Cultural din Macea.

Apoi, de la ora 17.30 este programat vernisajul „Salonului de caricatură”, iar de la ora 18.00 se va desfăşura prima parte a concursului de interpretare, atât pentru concurenţii individuali, cât şi pentru grupuri.

Prima zi a festivalului se va încheia cu un spectacol de cântece şi dansuri populare susținute de formaţia Căminului Cultural din Macea. Spectacolul va începe la ora 21.00 şi se va desfășura pe platoul din faţa Căminului Cultural.

Programul zilei a doua a festivalului va începe la ora 11.00 cu festivitatea de premiere a „Salonului de caricatură”.

În aceeaşi zi, de la ora 18.00, este programată a doua parte a concursului de interpretare.

Tot pentru această zi, organizatorii au pregătit un spectacol folcloric cu formaţia Lucian Drăgan şi invitaţii săi, care va începe la ora 21.00.

Duminică, în ultima zi a festivalului, de la ora 18.00, va avea loc premierea concursului de interpretare şi creaţie, urmată de un spectacol susținut de Gabi Bârsăuan şi invitaţii săi.

Primarul comunei Macea, Ioan Mercea, a anunţat că, şi în acest an, va urca pe scenă, în afara concursurilor, pentru a cânta la frunză şi a spune poante.

La festivalul de la Macea va fi prezent și caricaturistul Ştefan Popa Popa`s, care va fi însoțit de elevi de la academia sa de caricatură. Aceștia vor face caricature participanților la evenimentul de la Macea.

Primarul din Macea a mai menționat că președintele juriului la festival va fi actorul Dorel Vișan.

Festivalul internaţional de satiră şi umor sătesc „Gura satului” de la Macea a luat fiinţă în urmă cu 32 de ani, după ce reprezentanții comunei a câştigat marele premiu la Festivalul de satiră şi umor de la Vaslui, cu piesa „Don Quijote de la… Macea”.

Ulterior, s-a decis ca, bianual, un festival de satiră şi umor să desfăşoare în comuna arădeană Macea.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare