Ziarul electronic al arădenilor

Gulaş de post

Ingrediente:

2 litri apă

1,5 kg. cartofi albi

500 gr. ardei (roşu, verde, galben)

două cepe

3 tije de ţelină

un dovlecel

două roşii

5 morcovi

două linguri ulei de măsline

două linguri ulei de floarea-soarelui

două linguri pastă de tomate

o foaie de dafin

frunze de ţelină

frunze de pătrunjel

sare, piper, boia dulce

Mod de preparare:

Ardeii se coc în cuptor sau se pot folosi cruzi. Se taie ceapa, morcovii, tijele de ţelină, dovlecelul şi cartofii. Se pune o oală la foc cu lingurile de ulei de măsline şi lingurile de ulei de floarea-soarelui, iar cand uleiul începe să sfârăie se pune ceapa şi se lasă la foc mic să se călească. Se curăţă de piele, se spală şi se taie ardeii. Când ceapa prinde culoare transparentă, se pun peste ea, ardeii tăiaţi şi se lasă la călit 5 minute. Se pun şi morcovii şi tijele de ţelină, se amestecă bine şi se mai lasă la călit 5 minute.

Se adaugă 500 ml apă, sare, piper, boia şi foaia de dafin şi se lasă la fiert totul. Se adaugă, câte 500 ml de apă când lichidul a scăzut. Se pune şi dovlecelul. Cartofii se pun la fiert separat, se lasă până fierb pe jumătate. Roşiile se opăresc în apă clocotită, apoi se curăţă de pieliţă şi se lasă la răcit. Roşiile reci se taie cuburi. Când legumele sunt pătrunse aproape complet, se adaugă cartofii. Se mai pun 500 ml de apă, roşiile tăiate, se potriveşte de sare şi piper şi se mai lasă la fiert până cartofii sunt perfect pătrunşi. Înainte de a opri focul, se adaugă frunzele tăiate şi pasta de tomate. Se serveşte cu castraveţi muraţi.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *