Ziarul electronic al arădenilor

Guguluf cu mere

Ingrediente:

3 căni cu făină

Două căni cu sifon sau apă minerală

O cană ulei

Un praf de copt

coaja de la o lămâie

două linguri cacao

două căni zahăr

4-5mere

Mod de preparare:

Într-un castron amestecăm făina, praful de copt şi zahprul, adăugăm apa minerală, coaja de lămâie, amestecăm cu telul să nu se formeze cocoloaşe apoi amestecăm ulei câte puţin; punem într-un bol câteva linguri din compoziţie pe care o amestecăm cu cacao iar în restul adăugăm merele curăţate şi tăiate cubuleţe; în forma unsă şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt, turnăm compoziţia cu mere, deasupra din loc în loc, punem cu lingura compoziţia cu cacao apoi cu o furculiţa învârtim aluatul să capete un aspect marmorat; dăm la cuptor la foc mic o oră iar după ce s-a răcit o tăiem şi o pudrăm. Se poate face şi în tava obişnuită de plăcintă.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.