Ziarul electronic al arădenilor

„Guccifer“ cere contopirea pedepselor din SUA şi România

Hacker român „Guccifer“, arădeanul Marcel Lazăr Lehel, a cerut, marţi, Tribunalui Arad, contopirea pedepsei aplicate de instanţa americană cu pedeapsa aplicată de către instanţa din România.

Marcel Lazăr Lehel a apărut, marţi, în faţa Tribunalului Arad, în procesul în care cere deducerea perioadei cuprinse între martie – octombrie 2016, când a fost extrădat în SUA pentru ancheta în care era acuzat că a spart conturile de e-mail ale mai multor oficiali americani.

„Guccifer“ a cerut, contopirea pedepsei cu închisoarea pronunţată de către un judecător din Alexandria, Virginia, SUA, cu pedeapsa de 7 ani pronunţă de către Tribunalul Bucureşti, într-un alt caz în care a fost condamnat pentru că a spart conturile de e-mail ale mai multor persoane publice din România.

Marcel Lazăr Lehel a depus în instanţă mai multe acte, inclusiv condamnarea în original pronunţată de către instanţa americană.

Procurorul DIICOT Arad a cerut instanţei să solicite Ministerului Justiţiei ca prin Departamentul de Cooperare Internaţională, să comunice oficial perioada de detenţie pe care Marcel Lazăr Lehel a petrecut-o cât timp a fost extrădat în SUA, dar şi ca decizia de condamnare din SUA să fie recunoscută de instanţele din România.

Conform legii, pedepsele pot fi contopite prin aplicarea unui spor la pedeapsa mai mare.

Avocatul lui Marcel Lazăr Lehel nu a fost prezent la şedinţă.

Judecătoarea a decis ca următorul termen să fie pe data de 23 martie.

Marcel Lazăr Lehel se află în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Arad în acest moment.

În România, hackerul Marcel Lazăr Lehel a fost condamnat, în iunie 2014, la şapte ani de închisoare cu executare, pentru că a spart conturile de e-mail ale lui George Maior, ale Corinei Creţu şi ale unor vedere.

sursa: Mediafax

CITITI SI:

Hackerul Guccifer a fost adus din SUA în România

Hackerul Guccifer, patru ani şi patru luni de închisoare în SUA

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.