Gropari ca-n filmele americane, în cimitirele din Arad

Publicat de actualitati-arad in 09 Dec, 2009 | Parerea ta

Angajaţii cimitirelor din Arad au fost costumaţi după ultima modă, cu ţinute inspirate din filme.


Asta, după ce, conducerea Societăţii Gospodărirea Comunală, cea care se ocupă de administrarea cimitirelor, a decis că groparii trebuie să poarte haine decente în momentele solemne. “Toţi angajaţii cimitirelor au primit ţinute noi de ceremonii. Până acum erau îmbrăcaţi în nişte salopete ponosite care nu dădeau bine. Noua ţinută este decentă, de bun simţ şi absolut necesară într-o ţară europeană”, a declarat Mariana Junjan, directorul societăţii Gospodărirea Comunală Arad. Aceasta a mai adăugat că şi-a dorit să facă această schimbare după ce a văzut că în alte ţări se poartă astfel de ţinute.

Ţinuta de ceremonii este formată din pantalon negru de stofă, tunică neagră cu inserţii aurii şi şapcă. Hainele au fost gândite de Mariana Junjan, în colaborare cu Vali Ciobanu, una dintre cunoscutele creatoare de modă din Arad, care le-a şi cusut în atelierele Casei de modă Chic, pe care o patronează.

Angajaţii care vor purta ţinutele vor fi prezenţi la toate momentele unei ceremonii funebre, începând de la scoaterea sicriului din capelă, transportul acestuia la groapă şi acoperirea gropii. (Paula Bulzan)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare