Grevă generală în Sănătate. Medicii din toată ţara ameninţă cu demisii în bloc

Publicat de actualitati-arad in 20 Jun, 2013 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERASindicaliştii din sistemul de sănătate anunţă proteste de amploare şi ameninţă cu demisia în bloc. Spitalele din România ar putea fi închise.

Sindicaliştii din sănătate anunţă proteste de amploare, care ar putea merge până la demisia în bloc şi, deci, închiderea spitalelor din ţară.

Aceştia au spus: “Nu mai suportăm să fim batjocoriţi” şi “Ne-a ajuns cuţitul la os”. Ei anunţă că vor începe cu adunări, pentru a continua cu marşuri, greve şi, în ultimă instanţă, demisia în bloc.

Medicii cer mărirea salariilor pentru medicii rezidenţi, echivalent acum cu 200 de euro, dar sunt nemulţumiţi de toate salariile din sistem.

Ministrul Nicolaescu susţine că nu există bani pentru a majora aceste salarii. În următoarele două săptămâni se va constitui o asociaţie care va uni toţi salariaţii din sistemul sanitar, urmând ca din luna iulie să demareze aceste mişcări de protest.

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, joi, despre protestele anunţate de personalul medico-sanitar, că “există o problemă reală” din punct de vedere al salariilor în sistem, iar acest lucru este recunoscut de toţi.

“Ministerul Sănătăţii înţelege nemulţumirile personalului medical. Cu toţii recunoaştem că există o problemă reală din acest punct de vedere”, a spus Arafat. Secretarul de stat a ţinut să sublinieze, tot legat de protestele ce ar putea fi declanşate de către medici, că lucrul cel mai important este acela ca acţiunile “să nu se răsfrângă asupra pacienţilor”.

Raed Arafat a adăugat că, în prezent, se lucrează, în colaborare cu profesioniştii din domeniu, la elaborarea legii privind salarizarea şi a celei de schimbare a statului spitalelor publice, necesare tocmai pentru a permite personalului din Sănătate să obţină venituri mai mari.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Din tara

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare