Grevă de avertisment în spitalele arădene

Publicat de actualitati-arad in 25 Nov, 2013 | Parerea ta

grevaAngajații din spitalele din județul Arad au fost, luni, în grevă de avertisment, între orele 8.00 și 10.00, timp în care au fost consultate doar persoanele cu probleme grave de sănătate.

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, la fiecare ușă de acces a fost câte un angajat care a făcut o primă triere a cazurilor, însă au fost lăsaţi să intre bătrâni sau copii însoţiţi de părinţi, pentru a nu aştepta în ploaie până când puteau fi consultaţi în ambulatoriu.

Aproximativ 150 de angajați ai spitalului au stat pe holul spitalului, purtând pe braţe banderole tricolore, iar pe cap şepci cu inscripţia Sindicatului Sanitas.

Conform liderilor sindicali, pentru acțiunea de protest organizată în spitalele arădene au semnat aproximativ 1.700 de angajați.

Liderii sindicali susțin că protestatarii susțin revendicările făcute la nivel național, însă mai afirmă că, la Arad, nu sunt asigurate salariile angajaților din spitale, pentru luna noiembrie.

Conducerea Spitalului Clinic Județean Arad susține că ar fi nevoie de aproximativ 5,5 milioane lei pentru plata salariilor aferente lunii noiembrie.

Greva de avertisment a fost organizată în urma eşuării negocierilor cu ministrul Sănătătții, Eugen Nicolăescu.

Sindicaliştii cer 6% din PIB pentru Sănătate, creşterea veniturilor, un nou statut pentru spitale, deblocarea posturilor, protecţie pentru toţi angajaţii din sistemul sanitar în caz de restructurări.

Dacă nu le vor fi soluţionate revendicarile, cadrele medicale ameninţă că de joi, 28 noiembrie, vor intra în grevă generală, pe termen nelimitat.

Greva de avertisment de luni a provocat nemulţumiri în rândul oamenilor, care nu au fost lăsați să intre în spitale.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare