Ziarul electronic al arădenilor

Gratin de cartofi cu şuncă

Ingrediente:

un kg. cartofi albi

25 gr. unt

30 ml. ulei

Sare, piper

busuioc

200 gr. şuncă presată

200 gr. caşcaval

două ouă

150 gr. smântână

pătrunjel verde

Mod de preparare:

Se curăţă cartofii, se spală şi se porţionează în patru pe lungime. Se unge o tavă de cuptor cu unt şi ulei şi se aşează cartofii. Se amestecă uşor cartofii prin grăsimea din tavă, ca să fie unşi pe toate părţile, se presară condimentele şi sarea peste ei şi se dă tava la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade.

Se amestecă ouăle cu smântâna şi puţină sare.

Şunca presată se dă pe răzătoare, la fel şi caşcavalul.

Se scoate tava din cuptor şi se transferă cartofii într-o formă termorezistentă unsă cu puţin unt.

Se presară deasupra cartofilor, şunca presată şi caşcavalul şi se acoperă cu ouăle amestecate cu smântâna.

Se dă din nou vasul la cuptor pentru 15-20 de minute, până când cartofii se rumenesc frumos la suprafaţă.

Opţional se decorează cu pătrunjel verde sau mărar, după preferinţe.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *