Ziarul electronic al arădenilor

Gospodării şi străzi inundate, în municipiul Arad

13432174_1009940879089381_1850888900539247514_nCâteva zeci de gospodării şi mai multe străzi au fost inundate, duminică seara, în municipiul Arad ca urmare a unei ploi torenţiale.

Probleme au apărut în mai multe locuri din cartierul arădean Micălaca, unde canalizarea nu a făcut faţă debitului de apă produs de ploaia foarte puternică.

Două pasaje şi o zonă mai joasă din apropierea unui pod au fost inundate, iar apa a depăşit chiar şi 70 de centimetri. Circulaţia maşinilor şi a tramvaielor a fost blocată circa o oră. Şoferii care s-au aventurat prin zonă au rămas blocaţi, iar unii au avut nevoie să fie tractaţi pentru a mai putea pleca.

„Ca urmare a fenomenelor meteo periculoase, ploi abundente, înregistrate în municipiul Arad, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Arad a înregistrat mai multe apeluri pe serviciul unic de urgenţă 112 de pe străzile Lucian Blaga, Cameliei, Meşterul Manole, Şezătorii, pentru a se interveni la locuinţele cetăţenilor sau pe stradă deoarece ca urmare a refulării canalizării exista posibilitatea ca apa să intre în casele cetăţenilor. S-a intervenit cu trei echipaje cu motopompe sau autospeciale de stingere care au şi capacitate a de trage apa, pentru evacuarea apei şi restabilirea situaţiei. Sunt curţi inundate şi grădini“, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis duminică după amiaza o atenţionare cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ pentru judeţul Arad.

În jurul orei 17.00, în Municipiul Arad într-un interval de aproximativ 30 de minute precipitaţiile căzute au depăşit 35 litri/metru pătrat.

În aceste condiţii, în unele zone din oraş sistemele de evacuare a apelor pluviale au făcut faţă cu dificultate debitelor mari şi s-au înregistrat acumulări de apă pe carosabil: în zona Bd. Titulescu –pasaj şi Gemi Center, la sens giratoriu Sânicolaul Mic, precum şi în unele puncte din cartierul Bujac.

sursa: Mediafax

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.