Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Gospodării inundate în județul Arad, după o ploaie torențială

casaGALERIE FOTO Sute de gospodării din satul Nadăş, comuna Tauţ, din judeţul Arad au fost inundate sâmbătă seara, ca urmare a deversării unei văi şi a unei furtuni care s-a abătut asupra unei părţi a judeţului Arad, pompierii intervenind şi în localitatea Aldeşti din comuna Bârsa.

În urma avertizării nowcasting cod galben de ploi torenţiale şi scurgeri de pe averse, se înregistrează inundaţii în două localităţi din judeţul Arad: la Nădaş, comuna Tauţ, şi la Aldeşti, comuna Bârsa.

Pe lângă pompierii din Ineu, la Nădăş au fost trimişi pentru a interveni şi pompieri-salvatori din municipiul Arad.

Conform Mediafax, din ordinul inspectorului şef al ISU Arad s-a deplasat în zonă prim-adjunctul inspectorului şef de la Detaşamentul Arad în sprijin cu 20 de subofiţeri, două bărci, două motompompe de capacitate medie şi două motopompe transportabile.

La Nadăș a intervenit subunitatea din Ineu, lucrându-se pentru scoaterea apei din primele case inundate.

Conform ISU Arad, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în toată localitatea Nadăş. Apa pe şosea a ajuns la 50 cm.

Pompierii arădeni au intervenit, sâmbătă seara, şi în localitatea Aldeşti din comuna Bârsa.

La Aldeşti „a plouat 30 minute ceva de groază, ploaie torenţială, ca o rupere de nori“, a declarat, pentru Mediafax, primarul comunei Bârsa, Avram Ciev.

În Aldeşti a intervenit Secţia de Pompieri Sebiş cu un echipaj format din şase subofiţeri şi o motompompă de capacitate medie alături de serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă Bârsa.

La Aldeşti s-a intervenit pentru evacuarea apei din trei locaţii: două imobile anexe şi într-o curte.

Pompierii vor rămâne în aceste zone până la remedierea problemelor.

UPDATE

Aproximativ 200 de gospodării din localitatea Nadăş, comuna Tauţ, din judeţul Arad, au fost inundate, sâmbătă seara, fiind avariate poduri şi podeţe, autorităţile urmând să stabilească bilanţul complet al inundaţiilor în cursul zilei de duminică.

„Ca şi evaluare preliminară sunt aproximativ 200 de gospodării afectate, inundate, 2 poduri, 2 podeţe afectate şi o porţiune din drumul comunal pe aproximativ 10 metri lungime, asfaltul spălat”, a declarat, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

Pompierii au intervenit în sat cu bărci şi au evacuat apa din dispensar, căminul cultural şi locuinţe. Mai mulţi localnici au relatat că viitura a avut un nivel de peste un metru şi le-a înecat animalele din gospodării.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *