Göndör, despre concursul pentru șefia ISJ: „Este o mascaradă”

Publicat de actualitati-arad in 04 Aug, 2015 | Parerea ta

gondorVicepreședintele PNL Arad, Marius Göndör, a explicat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că nu va mai participa la concursul pentru postul de inspector școlar general al județului Arad, catalogând concursul organizat de Ministerul Educație ca fiind „o mascaradă”.

„Mâine, la București, va avea loc concursul pentru ocuparea postului de inspector școlar general al ISJ Arad.

Am decis ca de această dată să nu mai particip la acest concurs. Pentru cei care se întreabă de ce nu mai particip, așa cum v-am spus și data trecută, vă spun și acum. Data trecută am participat pentru a demonstra cât este de «găunos» un asemenea concurs organizat de Ministerul Educației.

Concursul va avea aceeași tentă polticiă și nu se va pune deloc accent pe ceea ce înseamnă competență. În alte județe deja au început discuțiile, județe în care inspectorii aflați pe funcție au căzut din nou la concurs, iar cei care au luat note de peste 9 la proba scrisă au fost căzuți la proba orală. Este exact ceea ce s-a întâmplat la precedentul concurs pentru ISJ Arad, atunci când eu am fost singurul care am luat proba scrisă, dar am fost căzut la proba orală.

Prima dată am participat pentru a demonstra că tot acest concurs este o mare «mascaradă». A doua oară nu mai avea rost, pentru că nu îmi doresc să fiu inspector școlar general într-o asemenea situație.

O altă ciudățenie este faptul că tot ceea ce a făcut secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar în acest an a fost să organizeze concursuri. La concursul de mâine vom avea parte de o luptă între cei care în acest moment se află la guvernare. Dacă vor trece de proba scrisă, la interviu cu siguranță va câștiga un reprezentant al altui partid și nu al PSD.

Repet, dacă va trece de proba scrisă, pentru că dacă nu va trece nimeni, vom rămâne tot cu delegație la Inspectoratul Școlar. Este păcat că se fac asemenea «mascarade» pentru un asemenea concurs.

Deși s-au chinuit tot anul 2015 să pună inspectori generali prin aceste concursuri regizate, peste jumătate din județele țării nu au inspectori școlari generali, dar nici adjuncți. Cred că s-au ocupat prea mult cu asta și mai puțin cu Educația”, a declarat Marius Göndör, vicepreședinte al PNL Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Departamentul de Comunicare PNL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare