„Golden Lions“ s-au întors acasă din Afganistan

Publicat de actualitati-arad in 25 Jun, 2013 | Parerea ta

IMG_1403Militarii arădeni care au fost în misiune în teatrul de operații din Afganistan s-au întors acasă, iar joi, în Cetatea Aradului, va avea loc o ceremonie prilejuită de primirea în unitate.

Ceremonia prilejuită de primirea în unitate a Grupului Românesc de Comandă Zabul şi a Batalionului 1 Manevră „Golden Lions” se va desfășura începând cu ora 9.00.

La festivitatea din Cetatea Aradului vor participa reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale, ai autorităţilor publice locale şi ai instituţiilor din Sistemul Naţional de Apărare.

Peste 500 de militari au plecat, începând cu sfârșitul lunii noiembrie 2012, în Afganistan, pentru a efectua misiuni în provincia Zabul.

Contingentul care a plecat în misiune în Afganistan a fost alcătuit din 23 de ofițeri ai Grupului de Comandă Românesc „Zabul“ și din peste 500 de militari care fac parte din Batalionul 1 Manevră „Golden Lions“. Componența „Golden Lions“ a fost formată din militari ai Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu“, aflat în Cetatea Aradului.

Timp de şase luni, militarii Grupului Românesc de Comandă Zabul şi ai Batalionului 1 Manevră  „Golden Lions” au participat  la misiuni specifice în aria de responsabilitate din Provincia Zabul, Afganistan, menite să asigure climatul de securitate oportun creării condiţiilor necesare pentru preluarea responsabilităţilor în aria de operaţii de către Forţele de Securitate Afgane şi reprezentanţii guvernului afgan.

CITITI SI:

Militarii arădeni pleacă în Afganistan

Transfer de autoritate între „Black Vipers” şi „Golden Lions”

„Golden Lions“ – daruri de la copii, daruri de la Dumnezeu

Corespondență din Afganistan: Veni, Vidi, Vici

Corespondență din Afganistan: „Golden Lions”, în sprijinul populației afgane

„Golden Lions“ – aceeași ținută, același drapel tricolor, doar ecusonul diferă

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare