Ziarul electronic al arădenilor

Gheorghe Furău: Administraţia din Arad trebuie să fie un actor major în domeniul sănătăţii, nu un sponsor minor

Gheorghe FurauMedicul Gheorghe Furău, consilier local municipal PSD Arad, se minunează de fantasmagoriile avansate în presă de aparatul de propagandă al PNL.

Corul obedient din subordinea primarului a încercat să acrediteze ideea că echipa de consilieri locali social-democraţi a produs pierderi masive sistemului de sănătate public din oraş prin exprimarea unui vot de abţinere la rectificarea bugetară.

„Să fim oameni serioşi, povestea este ridicolă şi mă miră cum nişte oameni care au minimum de pretenţii intelectuale pot emite asemenea judecăţi.

Exemplele sunt irelevante, argumentaţia tendenţioasă şi concluzia în mod cert greşită. Dar dacă tot vor iluştrii specialişti liberali să discute despre bugetarea şi fondurile destinate sănătăţii o să vă dau eu câteva exemple care ilustrează dezechilibrul investiţional penibil propus de Gheorghe Falcă.

În mod tragic, edilul alocă de două ori mai mulţi bani pentru serviciul de sănătate a arborilor (160.000 lei) decât pentru sănătatea şcolara (80.000 lei).

Nu mai vorbesc despre cacialmaua, despre care vorbea în primăvară senatorul Mihai Fifor, aceea legată de software-ul pentru monitorizarea spaţiilor verzi unde se intenţionează risipirea a 167.000 lei din buget, în condiţiile în care piaţa de profil este invadată de pachete soft onorabile si funcţionale de tip Freeware, Open source.

Suma de 80.000 lei alocată sănătăţii mi se pare caraghios de mică şi ca medic evident că nu pot fi de acord ca Primăria Arad să fie un sponsor minor pentru circuitul de sănătate local.

În mod logic administraţia publică trebuie să fie un actor major în acest domeniu, un vector constant de sprijin şi nicidecum un element care doar simulează implicarea pentru a o folosi ca armă de propagandă.

Am mai spus-o şi eu şi colegii mei şi repet acum mesajul.Aradul are nevoie în primul rând de un spital municipal nou, modern care să facă faţă exigenţelor şi solicitărilor din ziua de astăzi”, spune medicul Gheorghe Furău.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.