Gheorghe Falcă: „Experiența îmi permite să ocup un post de ministru“

Publicat de actualitati-arad in 31 Dec, 2014 | 1 Commentariu

falcaPrimarul Aradului, Gheorghe Falcă, susține că are o experiență politică și administrativă care îi permite să ocupe un post de ministru într-un guvern PNL, putând să ofere soluții la problemele României.

Într-un interviu acordat site-ului stiripesurse.ro, Falcă afirmă că activitatea sa politică nu s-a limitat niciodată la „un orizont strict local“.

„În același timp, am crezut că trebuie să-mi construiesc cariera politică pas cu pas, fără să ard etapele, pentru că nu mă interesează titlurile de pus în vitrină. Dar, astăzi, pot să afirm că am o experiență politică și administrativă care, lăsând la o parte falsa modestie, îmi dau dreptul să afirm că aș putea să ofer soluții la problemele României dintr-o poziție guvernamentală“, a spus Gheorghe Falcă.

Primarul Aradului mai spune că noul PNL este dispus să aștepte alegerile din 2016 pentru a intra la guvernare.

„Viitoarea guvernare a PNL va avea o legitimitate populară și nu una dată de negocieri în spatele ușilor închise sau de manevre politice. Negocierea și compromisul sunt instrumente politice absolut normale, dar fundamentul unei guvernări eficiente nu poate fi dat decât de un mandat clar din partea electoratului. Suntem dispuși să așteptăm până la alegerile din 2016 pentru că nu ne dorim o guvernare pompieristică, cu scopul de a rezolva momentan o problemă sau alta, ci una prin care România să facă saltul către o țară prosperă și cu adevărat europeană“, a firmat Falcă.

Printre eșecurile sale în 2014, Falcă a menționat înfrângerea în alegerile interne pentru desemnarea candidatului PDL la președinție.

„Aș putea spune că o bătălie pierdută au fost alegerile preliminare PDL pentru nominalizarea candidatului la președinție. Nu am reușit să scot acele alegeri din logica considerentelor tactice, de moment, și să provoc o dezbatere substanțială asupra a ce este și a ce ar trebui să-și propună dreapta românească în această etapă istorică. Însă am convingerea că pot face din această înfrângere de etapă un punct de pornire pentru modernizarea partidului“, a spus Gheorghe Falcă, co-președinte PNL Arad.

Falcă a mai afirmat că noul PNL va trebui să găsească soluțiile de deschidere a partidului către societate.

„Noi, cei din interiorul PNL, nu trebuie să ne culcăm pe laurii victoriei. Avem sarcina de a duce la capăt fuziunea dintre PDL și fostul PNL. Noul partid trebuie să dispună de mecansime eficiente de selectarea a liderilor și a profesioniștilor susținuți de partid pentru funcții publice. În același timp trebuie să găsim soluțiile de deschidere a partidului către societate. Dialogul cu electoratul nu trebuie limitat doar la campaniile electorale și nu trebuie să aibă loc doar prin intermediul votului. Societatea trebuie să fie o sursă continuă de idei și de oameni pentru partid. În ce privește PSD-ul, cred că acest partid va fi scena unor mari tensiuni și că va trece printr-o etapă de transformare. Dacă rezultatul va fi un partid mai bun sau mai rău, rămâne de văzut“, a mai spus Gheorghe Falcă în interviul pentru stiripesurse.ro.

Share Button

comentarii

1 comment

  1. Muma lu' Stefan ce Mare says:

    Falca, siktir ! Esti o IUDA!!! Mars spre Auschwitz!

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare