Gheorghe Falcă, după 10 ani la Primărie: „Continuăm“

Publicat de actualitati-arad in 25 Jun, 2014 | Parerea ta

falca21„Au fost ani frumoși, cu multe realizări majore, dar am și regrete“, astfel a caracterizat Gheorghe Falcă cei 10 ani de când este primar al municipiului Arad și a dat de înțeles că își mai dorește un mandat de patru ani la conducerea Primăriei.

Gheorghe Falcă a prezentat, miercuri, câteva dintre realizările înregistrate în Arad în cei zece ani de când este primar.

Astfel, primarul a amintit de investițiile făcute în infrastructură, iluminat public, educaţie, cultură, sport, dar și spații verzi.

„Despre cei 10 ani de când sunt primar al Aradului pot spune că au fost frumoși. Infrastructura municipiului arată altfel decât în urmă cu 10 ani, atât din punct de vedere al iluminatului public, cât și din punct de vedere al drumurilor, canalizării, reţelelor de apă și gaz. În ceea ce priveşte educaţia, cultura şi sportul, ceea ce avem acum, nu se poate compara cu ceea ce am avut în urmă cu zece ani. De acum încolo, cultura va beneficia de investiţii mult mai mari, dacă ne gândim la competiţia pentru obținerea titlului de Capitală Culturală Europeană“, a spus Gheorghe Falcă.

Primarul a mai vorbit și de creșterea economică a Aradului, după 1989.

„Sunt bucuros că Aradul are mai multe locuri de muncă decât numărul pensionarilor. Putem vorbi, astăzi, de 66.000 de locuri de muncă, mai multe decât înainte de 1989. Economia exportă mai mult decât în 1989, produce un PIB mult mai mare decât înainte de 1989, iar acest lucru ne-a permis să gândim corect dezvoltarea infrastructurii”, a mai afirmat Falcă.

La capitolul „regrete”, Gheorghe Falcă a menționat lipsa parcărilor din centrul oraşului.

„Cel mai mare regret este faptul că nu am reuşit să facem parcări supra şi subterane în zonele centrale. În Piaţa «Mihai Viteazul» a existat un proiect pentru o parcare subterană, care nu s-a materializat. Avem un studiu pentru Piaţa «Avram Iancu» şi un PUZ în zona centrală pentru parcare supraterană. Municipalitatea nu are astăzi condiţiile pentru a restricţiona traficul în anumite zone, pentru a duce parcarea acolo. Astfel, sistemul privat nu vine să investească, iar sistemul public nu are bani să facă o astfel de parcare, care costă în jur de 10-20 de milioane de euro”, a mai spus primarul Aradului.

Gheorghe Falcă a anunțat că în data de 18 iulie va prezenta bilanțul celor 10 ani de când este primar al municipiului Arad.

Întrebat de jurnaliști dacă se va limita la cele trei mandate de primar, Gheorghe Falcă a răspuns: „Continuăm“, şi a prezentat câteva dintre obiectivele următorilor zece ani.

„Ne gândim la investiţii în spaţii verzi şi zone de agrement. Peste zece ani, şi aici, schimbările vor fi majore, iar dacă vom reuşi ca prin reabilitarea termică a blocurilor şi reabilitarea clădirilor istorice să producem surprize mari, imaginea oraşului peste zece ani va fi total schimbată”, a menționat Falcă.

Acesta a mai spus că el se află în adminstrație de 14 ani, adăugând și cei patru ani, cât a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

La alegerile locale din 2004, Gheorghe Falcă a obținut primul mandat de primar al municipiului Arad, iar în 2008 a fost reales în această funcție, cu 66,67% din voturi.

La alegerile din 2012, a fost reales primar al Aradului cu 47,31% din voturi (un singur tur).

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare