Gerul nu i-a împiedicat pe doi arădeni să meargă la braconaj

Publicat de actualitati-arad in 09 Jan, 2017 | Parerea ta

Vineri, 6 ianuarie 2017, în jurul orei 15.50, un echipaj de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, a depistat pe albia râului Mureș, doi bărbați care pescuiau cu unelte interzise deținerii și folosirii neautorizate,  prin metoda greblare folosind câte un băț de pescuit prevăzut cu mulinetă, cârlig tip triplă și un  plumb.

Cele două persoane au fost depistate pe malul stâng al râului Mureș, în zona localității Bata din jud. Arad. La vederea echipajului de jandarmi, unul dintre bărbați, și-a aruncat unealta de pescuit în râu în încercarea de a se sustrage răspunerii penale, dar jandarmii au fost promți, reușind recuperarea bățului de pescuit.

Jandarmii au stabilit că aceștia se numesc Vasile B. și Vasile A. cu vârste de  65 ani, respectiv 49 ani, din localitatea Bata, județul Arad.

Având în vedere că ,, pescuitul cu japca, cu ostia, suliţa, ţepoaica şi cu orice alte unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare sau harponare“  constituie infracțiune, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, jandarmii au întocmit actele de sesizare necesare organelor de urmărire penală.

Uneltele găsite, au fost ridicate în vederea confiscării, până la finalizarea cercetărilor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IJJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare