Gala Voluntarilor, organizată la Arad, la a treia ediție. Trofee pentru voluntari

Publicat de actualitati-arad in 21 Nov, 2013 | Parerea ta

voluntariCea de-a treia ediţie a Galei Voluntarilor a fost programată să se desfăşoare în 20 decembrie, ocazie cu care organizatorii vor lansa un proiect pentru înfiinţarea unui Centru de Excelenţă pentru Elevi în municipiul Arad.

Gala Voluntarilor va avea loc la Teatrul Clasic “Ioan Slavici” din Arad şi va fi dedicată în exclusivitate voluntariatului, fiind o ocazie unică prin care organizatorii îşi vor manifesta respectul pentru munca și implicarea activă în acțiuni de voluntariat.

Gala Voluntarilor va reuni, în acest an, în premieră, voluntari și coordonatori de voluntari, agenţi economici care s-au implicat şi își implică angajații în proiecte de voluntariat, asociaţii de caritate, care de-a lungul anilor au derulat proiecte în sprijinul comunităţii.

Pentru proiectele derulate, aceştia vor fi distinşi cu trofee de excelenţă.

De asemenea, participanţii la Gală vor putea să asculte un concert de colinde în interpretarea corului masteranzilor Facultăţii de Teologie “Ilarion V. Felea” a Universităţii “Aurel Vlaicu”, dirijat de conf. univ. dr. Mircea Buta.

Gala Voluntarilor este organizată de Asociaţia “Educaţio”, Asociaţia “Carpe Diem”, cu sprijinul Primăriei municipiului Arad și al Consiliului Județean Arad prin Centrul Cultural Județean.

Centru de Excelenţă pentru Elevi

În cadrul Galei va fi lansat un proiect prin care se doreşte înființarea Centrului de Excelență pentru Elevi şi, totodată, va începe colectarea de fonduri şi materiale didactice pentru stimularea elevilor cu potențial educațional.

Asociaţia “Educaţio”, în parteneriat cu Primăria municipiului Arad, îşi doresc înfiinţarea unui Centrul de Excelență pentru Elevi care să aibă ca scop stimularea financiară și logistică a elevilor cu potențial în diferite domenii.

Scopul acestui Centru este de a ajuta elevii care au rezultate de excepție la învățătură, dar care din cauza situației sociale nu pot să își canalizeze toate capacitățile înspre domeniile unde excelează.

În cadrul acestui proiect se va crea inclusiv un fond, unde persoanele fizice sau juridice pot să contribuie cu donații pentru dezvoltarea Centrului de Excelență pentru Elevi.

Contribuțiile pot fi atât financiare, cât și de altă natură: aparatură electronică, cărți, mobilier, rechizite etc.

Întreaga activitate a Centrului va fi publică, transparentă, astfel încât donațiile să ajungă în mod direct la elevii merituoși.

„Aradul a reprezentat întotdeauna o pepinieră de elevi talentați, conștiincioși, valoroși și e de datoria noastră, a tuturor arădenilor să sprijinim excelența în educație”, a declarat Glad Varga, consilier local, iniţiatorul acestui proiect.

Voluntariatul este foarte practicat în ţările Europei Occidentale şi SUA, de către oricine, fie că este vorba de studenţi, şomeri, angajaţi sau pensionari. Nevoia fiecăruia de a da ceva în schimb către societate, de a-i ajuta pe cei mai puţin norocoşi sau de a lupta pentru o cauză umanitară este mult mai dezvoltată în aceste ţări.

Pornind de la aceste principii, şi în municipiul Arad, voluntariatul a cunoscut o dezvoltare de amploare, în ultimii ani, când au fost înfiinţate numeroase asociaţii şi fundaţii care derulează activităţi şi proiecte de voluntariat.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare