Ziarul electronic al arădenilor

Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Arad

comunicat-presa-11-300x218Evenimentul, organizat de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala Arad, cu sprijinul Consiliului Judeţean prin Centrul Cultural Judeţean Arad, va avea loc vineri, 9 decembrie, începând cu ora 17.00, la Casa Jelen.

Din filiala arădeană a Uniunii Scriitorilor fac parte peste 50 de autori valoroşi în toate genurile literare, aparţinând unor generaţii şi stiluri diferite, cu rezidenţă nu doar în Arad ci şi în Oradea, Deva, Hunedoara, Braşov, în Voivodina (Serbia). Literatura, în toate genurile consacrate – poezie, proză, eseu, teatru, critică literară, traduceri din şi în limba română – este o zonă de excelenţă a culturii arădene. Aradul însuşi s-a consacrat în ultimele două decenii ca un centru zonal al literaturii române de astăzi.

Un juriu competent şi cu criterii va acorda anul acesta 8 premii literare pentru cărţi apărute în anul editorial 2015.

El este format din Vasile Dan, (preşedinte), Gheorghe Schwartz şi Horia Ungureanu (membri). La Gală se vor citi texte critice despre scriitorii laureaţi iar aceştia vor onora publicul cu lecturi din propria operă.

“Este o formă simbolică de recunoaştere a valorilor, de stimulare a acestora. Evenimentul este un spectacol de lectură publică a autorilor premiaţi, intervenţii critice ale membrilor juriului, lansări de carte nouă” – spune poetul arădean Ioan Matiuţ, organizatorul evenimentului.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Cultural Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *