Fusilli cu cremă de brânză și bacon

Publicat de actualitati-arad in 09 Mar, 2016 | Parerea ta

Ingrediente:

300 g fusilli, 50 g unt, două linguri cu făină, 500 ml lapte, 200 g brânză cremoasă, 100 g cașcaval ras, 3 linguri de parmesan, două linguri de pesmet, sare, piper, nucșoară rasă, 200 g bacon, două fire de ceapa verde

Mod de preparare:

Se pun pastele la fiert în apă cu sare, după instrucțiunile de pe ambalaj. Se prepară un sos bechamel, astfel: se pune laptele la fiert. Într-o crăticioară se topește untul, se adaugă făina și se toarnă apoi lapte fierbinte, puțin câte puțin, amestecând în continuu cu telul, să nu se formeze cocoloașe. Când s-a îngroșat, se oprește focul. Se taie bucăți brânza cremoasă și se adaugă în sosul bechamel fierbinte. Se amestecă bine. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară proaspăt rasă, apoi se pune și cașcavalul ras. Într-o tigaie se pune baconul tăiat bucățele și ceapa verde tăiată rondele. Se lasă puțin la înmuiat, apoi se scurge de grăsimea lăsată și se adaugă peste sosul de brânză. Se scurg pastele bine și se adaugă în sos. Se mută toată compoziția într-un vas termorezistent. Se amestecă parmezanul cu pesmetul și se presară deasupra. Se pune tava în cuptorul încins, 10-15 minute, la foc mediu, până se rumenește deasupra.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

Captcha Captcha Reload

apiland.ro

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Site-ul apare in Directorul Kappa Stiri Ziare