Fum negru la Vatican. Noul papă nu a fost, încă, ales de cardinalii din Conclav

Publicat de actualitati-arad in 12 Mar, 2013 | Parerea ta

fum_negru_la_alegerea_papeiFum negru a ieşit, marţi seară, pe coşul Capelei Sixtine, indicând că votul cardinalilor reuniţi în Conclav nu a dus la alegerea unui papă, relatează AFP.

Fumul negru a început să iasă pe coşul Capelei Sixtine la ora 19.40 (20.40, ora României), semnalând că prima zi a Conclavului s-a încheiat fără alegerea unui papă.

Conclavul pentru desemnarea viitorului papă a început, marţi după-amiază, în Capela Sixtină de la Vatican.

Cei 115 cardinali electori vor rămâne în incinta catedralei până la desemnarea viitorului Suveran Pontif.

Era puţin probabil ca votul de astăzi să aibă drept rezultat desemnarea unui papă, din cauza disensiunilor. Pentru a fi ales papă, un candidat trebuie să primească două-treimi din voturi, adică 77.

Fumul de culoare albă va indica alegerea viitorului papă. Votul va continua miercuri.

Cei 115 cardinali electori au intrat în Capela Sixtină la ora 16.40 (17.40, ora României) şi vor rămâne în incinta catedralei până la desemnarea viitorului Suveran Pontif, relatează cotidianul Avvenire, afiliat Bisericii Romano-Catolice.

Italianul Angelo Scola este favorit pentru a deveni următorul papă, urmat de ghanezul Peter Turkson şi brazilianul Odilo Scherer, au precizat luni casele de pariuri, în timp ce cardinalii sunt reuniţi în conclav pentru a găsi un succesor lui Benedict al XVI-lea.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din International

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare