Ziarul electronic al arădenilor

Friptură simplă de porc

Ingrediente:

un kg. ceafă de porc, o căpățână de usturoi, 3 foi de dafin, o linguriță boia de ardei (iute sau dulce), sare, piper boabe, două linguri de ulei

Mod de preparare:

Se taie carnea în bucăți măricele, dar nu foarte groase. Se pune ulei într-o cratiță, se adaugă carnea, foile de dafin, boiaua, sarea, boabele de piper (cam o linguriță) și se adaugă apa, atât cât să acopere carnea. Se pune la fiert și când începe să clocotească se adaugă usturoiul tăiat felii. Se acoperă cratița cu un capac și se lasă să fiarbă până scade apa și începe să sfârâie uleiul. Puteți adăuga o garnitură de cartofi piure, o salată de varză sau o puteți consuma simplă.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *