Ziarul electronic al arădenilor

Frigărui cu ciuperci şi roşii cherry

Ingrediente:

500 gr. ciuperci mai mici

24 bucăţi roşii cherry

5-6 cepe micuţe

sare, piper

4 linguri ulei

3 linguri vin roşu (sau 2 linguri de oţet balsamic)

o linguriţă boia de ardei dulce

2 căţei de usturoi

o linguriţă busuioc uscat

două crenguţe mărar verde

Mod de preparare:

Într-un bol se amestecă uleiul cu vinul, sare, piper, boiaua de ardei, busuiocul. Se adaugă usturoiul curăţat, pisat şi mărarul verde tocat mărunt. Se freacă bine acest amestec. Se spală ciupercile, se pun în baiţul de mai sus, se amestecă bine şi se dau la frigider peste noapte. Se curăţă o ceapă, se taiem pe jumătate.

Pe un un beţişor se pun ciuperci marinate, roşii şi câte o jumătate de ceapă. Se stropeşte un wok ceramic cu ulei, se lasă să se încingă. Se pun frigaruile, se rumenesc pe toate părţile, la foc potrivit. Se sevesc calde.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.