Francois Delecour a câștigat Raliul Aradului

Publicat de actualitati-arad in 25 Aug, 2013 | Parerea ta

IMG_1094Echipajul Francois Delecour/Dominique Savignoni a câștigat cea de-a șasea etapă a Campionatului Național de Raliuri Dunlop, Raliul Aradului.

Delecour a avut un parcurs perfect, păstrându-și poziția de lider de la prima și până la ultima specială a întrecerii.

Raliul de la Arad a avut un coeficient de 1,2, fiind cea mai importantă etapă din ultimele 4 ale calendarului competițional.

Și de aceea, la start au fost prezenți cei mai importanți piloti ai campionatului autohton. Delecour a fost avantajat de prima poziție la start, în condițiile în care pe primele 5 probe a fost ridicat foarte mult praf, iar vizibilitatea a fost extrem de redusă.

Acest lucru s-a schimbat în a doua parte a zilei, atunci când oficialii au decis mărirea ecartului la start la 3 minute, vizibilitatea pe probe fiind mult îmbunătățită.

Pe locul 2 s-a clasat pilotul maghiar David Botka, cel care a terminat la peste un minut și jumătate în urma lui Delecour.

Vali Porcișteanu a reprezentat România pe podiumul de la Arad, ocupând cea de-a treia treapta.

Pilotul BCR Leasing Rally Team ar fi putut să se dueleze cu Botka pentru „argint“ dacă nu ar fi avut o primă zi cu peripeții, rupând suspensia mașinii de concurs pe a cincea specială, atunci când a căzut până pe 6 în clasamentul general.

Simone Tempestini a avut un început foarte bun de raliu, pilotând excelent și ajungând pe 3 în momentul în care Porcișteanu a avut probleme.

Ulterior, juniorul Napoca Rally Team a căzut în clasament, locul 5 fiind pierdut pe penultima specială chiar în favoare tatălui sau, Marco Tempestini.

Locul 4 la general și prima poziție la clasa 3 i-a revenit lui Edwin Keleti. Acesta l-a devansat pe Bogdan Marișca în urma specialei cu numărul 3 și a rămas în față până la final.

Marișca obține a doua treaptă a podiumului acestei clase, locul trei revenindu-i lui Adrian Drăgan.

Bulgarul Todor Slavov a reușit să câștige clasa 5 și să încheie pe 9 în clasamentul general.

Alex Filip a fost nevoit să abandoneze ieri din poziția de lider al acestei clase datorită unei probleme tehnice a mașinii de concurs, chiar dacă a condus în clasament încă de la startul raliului.

Unul dintre cele mai disputate dueluri din cadrul acestui raliu s-a dat în cadrul clasei 9, între Alex Mirea și Raul Badiu.

Alex Mirea a început să se distanțeze în fruntea clasamentului pe finalul întrecerii, iar Raul Badiu a abandonat pe penultima specială. Radu-Arhire și Gioarsă completează podiumul acestei clase.

Daniel Ungur a dominat și a câștigat din nou clasa 11. Pilotul clujean a obținut și locul 8 al clasamentului general al raliului. Pe locul doi la clasa 11 a terminat Banciu, iar pe 3, Crișan.

Două dintre cele trei mașini de deshidere au avut piloți speciali: marele sportiv Mihai Leu și primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

La ediția din acest an a întrecerii arădene a fost prezent și un observator al Federației Internaționale de Automobile, în vederea includerii acestui raliu în calendarul Campionatului European de Raliuri din 2015.

Top 10 la finalul Raliului Aradului Atrium Mall 2013:

1. F. Delecour/D. Savignoni – Peugeot 207 S2000 01:28:53.8

2. D. Botka/P. Mihalik – Mitsubishi Lancer Evo IX R4 +01:31.8

3. V. Porcisteanu/D. Dobre – Mitsubishi Lancer Evo X R4 +03:33.4

4. E. Keleti/B. Csomortani – Mitsubishi Lancer Evo X +03:45.0

5. M. Tempestini/L. Baggio – Skoda Fabia S2000 +04:17.7

6. S. Tempestini/D. Pulpea – Subaru Impreza R4 +04:23.9

7. B. Marișca/S. Itu – Mitsubishi Lancer Evo IX +09:06.6

8. D. Ungur/A. Avram – Mitsubishi Lancer Evo VI +09:49.4

9. T. Slavov/D. Filipov – Renault Clio R3 +10:05.5

10. D. Gîrtofan/A.Berghea – Skoda Fabia S2000 +10:21.1

sursa: raliularadului.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati, Sport

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare