Ziarul electronic al arădenilor

Fostul primar al Aradului, Dumitru Branc, a fost condus pe ultimul drum (GALERIE FOTO)

Aproximativ 200 de persoane din Arad, dar şi din alte judeţe ale ţării, l-au condus, duminică, pe ultimul drum pe Dumitru Ioan Branc, fost primar al Aradului în perioada 1996-1998, care a murit vineri, la vârsta de 59 de ani, din cauza unei afecţiuni incurabile.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Dumitru Branc a fost depus, duminică dimineața, în holul Palatului Administrativ, în semn de recunoştinţă faţă de activitatea pe care acesta a derulat-o în perioada în care a fost primarul oraşului.

Spaţiul a fost decorat cu flori albe şi sfeşnice cu lumânări. A fost pentru prima dată în istoria Palatului Administrativ din Arad când  în această clădire a fost organizat un astfel de eveniment.

Până la ora începerii slujbei de înmormântare, zeci de persoane, cunoscuţi, apropiaţi, foşti colegi de partid, foști colaboratori din administrația pe care a condus-o, foști și actuali consilieri locali, dar şi simpli arădeni au rămas, câteva minute, la catafalcul lui Dumitru Branc pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Slujba de înmormânare a fost oficiată de un sobor de patru preoţi în frunte cu Ioan Tulcan, parohul Catedralei Ortodoxe Vechi şi decanul Facultăţii de Teologie din Arad. De asemenea, răspunsurile din timpul slujbei au fost date de Corul Facultăţii de Teologie din Arad, dirijat de Mircea Buta.

Părintele Ioan Tulcan  a evidenţiat faptul că Dumitrul Branc a slujit „cu dăruire obştea Aradului“, pe care a păstorit-o timp de doi ani, când a fost primarul municipiului Arad. De asemenea, a fost scoasă în evidenţă şi activitatea sa de creştin, dedicarea acestuia faţă de Biserică şi, implicit, faţă de Dumnezeu.

Dumitru Branc a fost primul primar al Aradului după 1989 care a încetat din viață.

Fostul primar al Aradului a fost înmomântat la cimitirul „Pomenirea“.

(text&foto: actualitati-arad.ro)

AICI IMAGINI DE LA INMORMANTAREA LUI DUMITRU BRANC

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.