Ziarul electronic al arădenilor

Fostul ministru Igaș, desenat cu… stil

image-2015-02-16-19396441-0-traian-igasMinisterul Afacerilor Interne are pe site-ul propriu o secțiune cu „Ministri MAI în istorie“ în care prezintă o galerie stilizată a tuturor miniștrilor MAI ai României după anul 1989, printre aceștia fiind și arădeanul Constantin Traian Igaș.

Conform hotnews.ro, prin galeria desenelor, autorul vrea să-i prezinte pe foștii miniștri (unii condamnați definitiv sau cercetați penal) într-o aură istorică, însă unele desene arată exact pe dos, par mai degrabă caricaturi nereușite.

Printre foștii miniștri din galeria stilizată a MAI se află și Constantin Traian Igaș.

Acesta a făcut, zilele trecute, o scurtă trecere în revistă a activității depuse la minister, la trei ani după ce a predat mandatul de ministru și a anunțat că va prezenta „multe lucruri petrecute la MAI“.

Igaș și-a amintit de perioada în care a fost ministrul Administrației și Internelor, inclusiv de greșelile de exprimare care au fost exploatate de mass-media.

„Evident, am avut și eu greșelile mele de exprimare care au dat apă la moară și, fiind cele mai savuroase, au devenit cele mai frecvente atacuri la adresa mea!!!“, a spus fostul ministru al MAI, care a mai afirmat că a condus Ministerul cu „responsabilitate, implicare și bună credință“.

MAI a postat pe site și chipurile unor miniștri de Interne de dinainte de 1989, unii dintre ei condamnați pentru crimă.

„George Homoştean, fost ministru comunist al Internelor, a fost declarat vinovat, printr-o decizie definitivă și irevocabilă de Înalta Curte, de coordonarea asasinării unor protestestari anticomunişti în cadrul operaţiunii «Autobuzul», după care Lucian Pintile a realizat flimul «Balanţa». Fostul președinte al României, Traian Băsescu, i-a acordat acestuia, în aprilie 2010, cea mai înaltă decoraţie militară pe timp de pace a statului român, conform Cotidianul.ro.

VEZI AICI GALERIA FOTO A MAI

CITITI SI: Amintirile lui Igaș de când era ministru: „Am avut și eu greșelile mele de exprimare“

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.