Ziarul electronic al arădenilor

Fost ziarist din Arad, secretar de stat în Guvern

Arădeanul Cristian Videscu a fost numit, joi, de premierul Sorin Grindeanu, în funcţia de secretar de stat la Departamentul Centenar din cadrul Guvernului.

Fost jurnalist în presa locală arădeană, Cristian Ioan Videscu (34 ani) a obținut la alegerile locale de anul trecut un mandat de consilier județean, candidând pe listele PSD.

La Guvern, Videscu îl va înlocui pe Florin Daniel Șandru, care a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar de stat la Departamentul Centenar.

Florin-Daniel Şandru a anunţat, miercuri, pe Facebook, că demisionează din funcţia de secretar de stat, coordonator al Departamentului Centenar, din cauza adoptării de către Executiv a OUG privind modificarea Codurilor penale.

Şandru a fost numit în această funcţie, pe 9 august 2016, de fostul premier Cioloş. Deciziile premierului Grindeanu au fost publicate joi în Monitorul Oficial.

Cristian Ioan Videscu a fost, până în 2009, jurnalist în presa arădeană, unde a activat la cotidianul Agenda Zilei și la săptămânalul Flacăra Roșie. De asemenea, în perioada 2014-2015 a lucrat la biroul europarlamentarului Victor Negrescu.

Cristian Ioan Videscu este membru PSD din anul 2006.

Departamentul Centenar, ce are ca obiectiv coordonarea la nivel național a pregătirii, organizării și desfășurării manifestărilor, a acțiunilor și proiectelor de aniversare a Centenarului României (1918-2018) și Primului Război Mondial.

Departamentul Centenar nu are personalitate juridică, se află în subordinea prim-ministrului și este finanțat de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *