Ziarul electronic al arădenilor

Fost primar din Vinga, judecat pentru trei infracțiuni

stoicu.vingaLucian Stoicu, fost primar al comunei arădene Vinga, a fost trimis în judecată, fiind acuzat că a obținut ilegal bani de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, prezentând mai multe documente false.

Conform procurorilor anticorupție, Lucian Stoicu a fost trimis în judecată pentru trei infracțiuni: folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene; fals în declaraţii; fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii menționat că, la data de 14 mai 2013, Stoicu a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură mai multe documente în fals, „cu scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de sprijin pe suprafaţă, pentru o suprafaţă de 46,71 ha de teren agricol, pe care nu-l deţinea în realitate“.

„Ca urmare a acestor demersuri, inculpatul Stoicu Lucian Viorel a încasat nelegal suma de 25.901, cu titlu de plăţi pentru schemele de sprijin pe suprafaţă – SAPS, alocată din Fondul European Garantare Agricolă – FEGA, şi suma de 4.119 lei, alocată de la Bugetul Naţional, cu titlu de plăţi naţionale directe complementare – PNDC 1 (culturi în teren arabil)“, se arată în rechizitoriul procurorilor din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara, care au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Lucian Stoicu.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie din Agricultură s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 30.021 lei.

Procurorii au mai menționat că a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui imobil ce aparţine lui Lucian Stoicu Lucian.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad, cu propunere de a se menţine măsura şi asigurătorie dispusă în cauză.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.