Ziarul electronic al arădenilor

A fost inaugurată noua aerogară de la Aeroportul Arad

1GALERIE FOTO Noua aerogară de la Aeroportul din Arad a fost inaugurată miercuri, iar din luna iunie vor fi reluate cursele de pasageri, pe rute interne și externe.

Sute de persoane, printre care oficialități locale și județene, directori de instituții, cadre didactice universitare, oameni de afaceri și parlamentari, au participat la eveniment, iar un sobor de preoți, în frunte cu IPS Timotei, arhiepiscopul Aradului, a oficiat o slujbă de sfințire a noului terminal.

„De astăzi, în Arad avem un Terminal «Plecări» modern la Aeroport. Putem fi acum conectaţi cu rapiditate atât cu interiorul României, cât şi cu Europa. Este un vis la care arădenii nu visau acum 10 ani, dar, astăzi este o realitate, pentru că am devenit un pol economic important.

Sunt sigur că împreună cu Timişoara vom realiza un pol economic puternic pentru România şi va exista o colaborare între cele două aeroporturi, astfel încât această zonă să fie considerată un hub important de transport pe calea ferată, un hub important de transport pe autostradă şi un hub important de transport pe căile aeriene. A rămas şi zona de Cargo, suntem deschişi în acest sens la colaborări şi cred că perspectiva Aradului şi a Timişoarei în acest pol economic, pe următorii zece ani, va genera economie, cercetare şi, evident, turism”, a spus Gheorghe Falcă, primarul Aradului.

La rândul său, Adrian Țolea, președintele interimar al Consiliului Județean Arad, a spus că investițiile la Aeroport vor continua.

„Sunt convins că este una dintre cele mai frumoase aerogări din România. Însă, trebuie să continuăm investiţiile. E nevoie să dezvoltăm aeroportul, să lucrăm pe partea de marketing şi sper că la vară să avem curse interne şi internaţionale de pe Aeroportul Arad“, a spus Țolea.

Directorul Aeroportului Arad, Dan Bălăcel, a spus că, din luna iunie, vor fi reluate cursele de pasageri.

„Destinaţiile vor fi Verona, Stuttgart, Viena şi zilnic curse interne pe ruta Arad-Bucureşti și retur. În momentul de faţă noi avem ce să arătăm. Aerogara veche, anul acesta, împlineşte 80 de ani. Spaţiul vechii aerogări va deservi fluxul «Sosiri», în timp ce noul terminal va fi pentru fluxul «Plecări». După finalizarea lucrărilor, Aeroportul va avea capacitatea de a absorbi un flux de 500 de pasageri pe oră (…) Sunt şi alte companii cu care avem discuţii şi care sperăm să se concretizeze”, a spus Dan Bălăcel.

Conducerea Aeroportului Arad a semnat în luna iunie 2014 un contract pentru lucrări de extindere a aerogării prin realizarea unui terminal separat pentru plecări, care va fi amenajat în spaţii actuale ale terminalului de mărfuri. Finalizarea lucrărilor este estimată pentru luna martie a acestui an.

Astfel, Aeroportul Arad va îndeplini toate standardele impuse de Autoritatea Aeronautică Civilă, element foarte important în negocierile cu eventualii operatori.

Licitaţia a fost câştigată de firma braşoveană ICCO Energ, după ce aceasta a depus singura ofertă, reprezetanţii aeroportului explicând lipsa altor participanţi la licitaţie prin faptul că finanţarea investiţiei trebuie asigurată în proporţie de 95 la sută de către câştigător, în timp ce diferenţa de cinci procente a fost asigurată de Consiliul Judeţean Arad, care deţine baza aeriană.

Compania aeriană Join Airlines va opera, de pe Aeroportul din Arad, pe rutele Verona, Stuttgart şi Viena, respectiv Bucureşti, din această vară, primele bilete urmând să fie puse în vânzare în cursul lunii aprilie.

CITITI SI: Curse spre Verona, Stuttgart, Viena și Bucureşti, de pe Aeroportul Arad

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *