Ziarul electronic al arădenilor

A fost inaugurat iluminatul arhitectural al Podului Traian

pod traianGALERIE FOTO Sistemul de iluminat arhitectural al Podului Traian din municipiul Arad a fost inaugurat, luni seara, lucrarea fiind realizată integral cu produse românești.

La acest eveniment au participat oficialitățile locale, reprezentanții firmei care a realizat sistemul de iluminat, dar și numeroși arădeni, care au dorit să fie prezenți la inaugurarea iluminatului arhitectural pe acest pod vechi de peste 100 de ani.

La ora 22.00, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, și fiica lui, Ana Maria, au pornit sistemul de iluminat arhitectural al Podului Traian.

„Aradul are o experienţă în ceea ce priveşte iluminatul arhitectural. Până acum sunt iluminate arhitectural clădirea Palatului Administrativ, a Teatrului Clasic «Ioan Slavici» şi Biserica Romano-Catolică. Începând de astăzi avem iluminată arhitectural o lucrare de artă, Podul Traian, o investiţie importantă a Aradului, faţă de care ne manifestăm, astfel, respectul. Podul Traian a fost reabilitat cu fonduri europene şi astăzi l-am pus în valoare. Următoarea clădire care va fi iluminată arhitectural va fi Biserica Evanghelică Luterană“, a declarat Gheorghe Falcă.

Conducerea firmei care a realizat sistemul de iluminat arhitectural al Podului Traian au menționat că lucrările au început în luna decembrie.

„Lucrarea este realizată cu produse din România. S-au folosit 912 corpuri de iluminat, cu o putere medie pe corp de iluminat de 22 W, puterea totală a instalaţiei este de 22 de KW. Sistemul de iluminat este ecologic, numai cu leduri, ceea ce înseamnă un consum foarte scăzut. Lumina folosită este o îmbinare între alb cald şi galben amber. Coronamentul şi coroanele, în principal, şi pilonii principali sunt realizaţi cu lumină amber, iar grinzile verticale şi înclinate au lumină albă-caldă. Pe partea interioară a podului, din cauza existenţei liniei de alimentare a tramvaielor, s-a lucrat doar noaptea, între orele 0.00 şi 3.00”, a spus Romulus Povian, director general Elba Com, firma care a concesionat iluminatul public din municipiul Arad și care a realizat sistemul de iluminat arhitectural al Podului Traian.

Cu prilejul inaugurării obiectivului, Primăria și compania ELBA organizează un concurs de fotografie la care sunt invitați să participe membrii fotocluburilor arădene și artiștii fotografi independenți.

Regulamentul concursului este publicat pe site-ul www.primariaarad.ro.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *