Fost consilier local, în atenția Parchetului

Publicat de actualitati-arad in 02 Dec, 2014 | Parerea ta

lipovaAgenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul lui Dorel Petcu, consilier local în orașul arădean Lipova, în mandatul 2008-2012.

Conform ANI, Dorel Petcu, în calitate de consilier local, „a participat la deliberarea și adoptarea a șase hotărâri ale Consiliului Local al Orașului Lipova cu privire la înființarea unei societăți comerciale de interes public și a unei asociații de dezvoltare intercomunitară, precum și participarea Primăriei Lipova în calitate de asociat persoană juridică în cadrul acestora“.

„Ulterior, persoana evaluată a încheiat cu societatea comercială un contract de muncă, acesta fiind angajat pe funcția de casier începând cu data de 08 noiembrie 2011“, a informat ANI.

De asemenea, ANI mai menționează că „în calitate de agent de asigurări, a emis opt polițe de asigurare pentru autovehiculele transmise cu titlu gratuit de către primărie în administrarea societății comerciale, ulterior, întocmind dispoziții de plată împreună cu referatele prin care se solicită aprobarea decontării cheltuielilor cu asigurarea vehiculelor“.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timișoara, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Dorel Petcu a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare