Ziarul electronic al arădenilor

Focare de rujeolă în judeţul Arad

roseola-infantumDouă focare de rujeolă cu 13 copii au fost confirmate în judeţul Arad, după ce alte două focare au fost închise în urmă cu câteva zile, medicii atrăgând atenţia că în toate cazurile copii sunt nevaccinaţi sau au fost vaccinaţi incomplet.

În municipiul Arad, toate cazurile sunt pe aceeaşi stradă, în cadrul unei comunităţi de rromi.

„În acest moment, în judeţul Arad mai evoluează două focare de rujeolă, un focar cu trei cazuri, la Galşa, la copii cu vârsta între 1 an şi 6 ani, şi un focar în municipiul Arad cu 10 cazuri confirmate, la copii cu vârsta între 10 luni şi 16 ani. La copiii din Galşa, la două din cele trei cazuri au ceva antecente vaccinale, adică o singură doză din cele două, un caz nu are deloc, iar copii care fac parte din focarul din municipiul Arad majoritatea sunt nevaccinaţi“, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, medicul Mihaela Cîtu.

În judeţ mai există alte două suspicuni, în comuna Zăbrani şi în municipiul Arad. Alte două focare au fost închise în localităţile Zărand şi Covăsânţ.

Conform medicilor, rujeola este o boală a copilăriei care poate fi preventivă prin vaccinare.

Pentru imunizarea la rujeolă e nevoie de două doze de vaccin ROR. Cei mai mulţi dintre copiii bolnavi nu au fost vaccinaţi deloc, în vreme ce altora li s-a făcut doar o doză şi sunt vaccinaţi incomplet.

De altfel, una din primele măsuri luate de medici a fost să-i verifice pe colegii copiilor cu rujeolă, iar cei neimpunizaţi vor fi şi ei vaccinaţi, în condiţiile în care Aradul e pe la capătul topului ratei de vaccinare.

sursa: Mediafax

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.