Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Florin Tripa: „Falcă a distrus Ştrandul Neptun, Cionca pune pe butuci Staţiunea Moneasa”

Deputatul social-democrat Florin Tripa este revoltat pe conducerea Consiliului Judeţean Arad, instituţie care  acordă o importanţă tot mai scăzută staţiunii Moneasa şi evenimentelor care au loc, an de an, aici.

Florin Tripa afirmă că deşi CJA organizează Ziua Turismului Arădean, Staţiunea Moneasa, cea care atrage anual foarte mulţi turişti, este marginalizată de conducerea liberală a instituţiei. Motivul: comuna Moneasa are primar PSD, lucru care nu convine conducerii CJA.

„Este inadmisibil să organizezi Ziua Turismului Arădean şi să îţi baţi joc de Moneasa. Teatrul de vară din staţiune este într-o stare dezastruoasă, lucru semnalat de presa locală din Arad. Am purtat discuţii cu primarul comunei Moneasa şi acesta şi-ar dori ca acest teatru de vară să treacă din subordinea Consiliului Judeţean Arad în administrarea comunei Moneasa. Consilierii judeţeni ai PSD vor face un demers în acest sens pentru ca acest loc de spectacole să fie reabilitat şi adus la standarde civilizate.

De asemenea, un eveniment important care era organizat de Consiliul Judeţean Arad la Moneasa, Târgul Meşterilor Populari, a fost desfiinţat de instituţia condusă de Iustin Cionca. Acest eveniment are o tradiţie de 16 ani, iar în cadrul târgului zeci de meşteri populari îşi expuneau produsele.

Era un punct de atracţie pentru staţiunea de la poalele Munţilor Codru-Moma, însă administraţia judeţeană are, din păcate, alte priorităţi. Faptul că şi starea drumurilor care duc către Staţiunea Moneasa este dezastruoasă, reprezintă o altă pată pe obrazul CJA.

Am impresia că asistăm la distrugerea premeditată a Staţiunii Moneasa. Aşa cum Gheorghe Falcă a distrus Ştrandul Neptun, Iustin Cionca se pregăteşte să pună pe butuci Staţiunea Moneasa”, a spus deputatul PSD Florin Tripa.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

În urma celor declarate de către domnul deputat Florin Tripa, referitor la Teatrul de Vară de la Moneasa și la Târgul Meșterilor Populari care se desfășura, în fiecare an, în stațiune, dorim să facem următoarele precizări:

Teatrul de Vară de la Moneasa este recondiționat de către Centrul Cultural Județean Arad în fiecare an în preajma Paradei Clătitelor, astfel încât să fie pe deplin funcțional pentru această sărbătoare. Chiar în aceste zile se efectuează reparații la băncile de la Teatrul de Vară, la gardul împrejmuitor, scenă, gazon, etc, lucrări care vor fi finalizate săptămâna următoare.

În ceea ce privește Târgul Meșterilor Populari, această acțiune susținută de Consiliul Județean Arad prin Centrul Cultural Județean Arad, se va desfășura în acest an la Lipova, în data de 15 august, cu prilejul marelui pelerinaj de la Mănăstirea Maria Radna.

S-a luat această decizie pentru ca standurile meșterilor populari să nu se suprapună cu cele ale comercianților care participă la Parada Clătitelor, ultimii fiind în număr tot mai mare.

Nu în ultimul rând mutarea Târgului Meșterilor Populari la Lipova vine să satisfacă și interesele cetățenilor din această parte a județului nostru.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *