Ziarul electronic al arădenilor

Florin Tripa: „Facem demersuri pentru extinderea magistralei de gaz în județul Arad“

Parlamentarii PSD Arad au demarat o serie de acțiuni pentru a veni în sprijinul comunităților de pe Valea Mureșului și Valea Crișului, care nu beneficiază în acest moment de gaz metan.

În urma discuțiilor avute la Ministerul Economiei, parlamentarii arădeni vor iniția întâlniri cu primarii din județ, pentru a demara procedurile necesare implementării acestui proiect.

„Alături de colegii mei parlamentari ai PSD Arad, senatorul Mihai Fifor, deputații Dorel Căprar și Adrian Todor, am avut mai multe discuții la Ministerul Economiei, pentru a găsi soluții pentru extinderea magistralei de gaz pe Valea Crișului și Valea Mureșului, unde există numeroase comunități care solicită aceste investiții.

Am discutat cu ministrul Economiei, Gheorghe Șimon, despre pașii care trebuie urmați, iar în perioada următoare, împreună cu prefectul județului Arad, doamna Florentina Horgea, vom organiza întâlniri cu primarii din județ, pe tema introducerii gazului metan.

Este foarte importantă implicarea primarilor în acest proiect, pentru că primul pas este înființarea unor asociații de dezvoltare intercomunitare, din care să facă parte comunele și orașele care nu beneficiază în acest moment de gaz metan. Asociațiile de dezvoltare intercomunitare vor realiza studiile de fezabilitate, urmând ca Ministerul Economiei să întocmească proiectul tehnic, apoi se va da o hotărâre de guvern, iar Transgaz va realiza investiția.

Sper să avem sprijinul primăriilor din județ în acest demers, iar împreună să reușim să realizăm aceste investiții extrem de importante atât pentru dezvoltarea județului Arad, cât și pentru confortul cetățenilor din comunele și orașele care nu beneficiază în prezent de astfel de facilități“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.