Ziarul electronic al arădenilor

Florin Tripa: Diferenţă mare între Cionca din 2010 şi Cionca din 2016

florin-tripa-21-septembrie-2016Consilierul judeţean Florin Tripa este contrariat de avalanşa de angajări la Consiliul Judeţean, inclusiv în unele instituţii subordonate.

„Înţeleg necesitatea unui aparat administrativ puternic, consolidat, sunt de acord cu noi angajări acolo unde este deficit de personal, dar aceste angajări să fie făcute pentru eficientizarea activităţii Consiliului Judeţean, nu pentru satisfacerea clientelei politice”, a afirmat Florin Tripa.

Consilierul judeţean PSD acuză şi faptul că se fac angajări clientelare şi în alte instituţii subordonate Consiliului Judeţean sau acolo unde Consiliul Judeţean este acţionar.

„Un exemplu bun este Regia «Apă-Canal». Şi acolo se fac angajări pe bandă rulantă şi sunt suspiciuni că şi acolo criteriul este tot unul clientelar. Domnul Cionca operează cu două unităţi de măsură. Pe de o parte lucrează la imaginea sa, afirmând că principala sa grijă este banul public. În acest sens a inventat o «Poliţie a lucrărilor», a redus numărul de directori la Aeroport şi la Apă-Canal.

Dar, pe de altă parte face angajări, iar fondul de salarii creşte vertiginos, tot din banii arădenilor. Pentru conformitate amintesc că acest fond a ajuns la 13 000 000 euro, fără a lua în calcul Spitalul Judeţean, Aeroportul şi Regia «Apă-Canal»”, a declarat Florin Tripa.

În acest sens, consilierul judeţean Florin Tripa solicită conducerii Consiliului Judeţean organigramele tuturor instituţiilor din subordine, dar şi acolo unde CJA este acţionar, cât şi numărul angajărilor din ultimele trei luni, respectiv ale posturilor care vor fi scoase la concurs până la sfârşitul anului.

„Constat o diferenţă imensă între domnul Cionca din 2010, când a fost părtaş la tăierea salariilor românilor, şi domnul Cionca din 2016, care încurajează frenetic angajări pe bandă rulantă. Când a fost domnul Cionca alături de români? Când a tăiat salarii şi pensii sau acum, când pare atât de îngrijorat de banul public?”, a încheiat Florin Tripa.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *