Ziarul electronic al arădenilor

Florin Tripa: „Conducerea CJ Arad nu dă doi bani pe proiectele primăriilor din județ”

Deputatul PSD Arad Florin Tripa este convins că reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad nu sunt interesaţi de proiectele pe care primăriile arădene le derulează cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene.

Ministerul Dezvoltării a solicitat Consiliului județean mai multe date privind situaţia proiectelor din judeţul Arad finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală I, cu grad de execuţie ZERO, însă CJA refuză efectiv să răspundă adreselor ministerului.

„Sunt intrigat de faptul că domnul Marinel Cionca se tot plânge de Guvernul PSD-ALDE, însă nu este deloc interesat de proiectele pentru care Ministerul Dezvoltării alocă fonduri comunităților din județul Arad.

Am avut o intervenție în Camera Deputaților, cerând Ministerului Dezvoltării detalii despre motivele pentru care mai multe proiecte din judeţul Arad, pentru care guvernul a alocat bani prin PNDL I, au grad de realizare zero.

Ministerul mi-a răspuns că a solicitat, încă din luna august, astfel de explicații tuturor consiliilor județene din ţară, inclusiv instituţiei condusă de Marinel Cionca. De la CJA, din păcate, nu a venit vreun răspuns nici astăzi, deşi solicitarea ministerului a fost reluată telefonic în cursul lunii octombrie.

Situaţia este cu atât mai ciudată cu cât Guvernul alocă bani pentru anumite proiecte importante pentru diferite comunităţi locale, dar autorităţile judeţene nu sunt preocupate de aceste fonduri, nu vor să dăm o mână de ajutor și să deblocăm proiectele cu probleme.

Este, de altfel, o caracteristică pentru conducerea liberală a Consiliului Judeţean Arad de a pierde fonduri guvernamentale sau europene, din pricina lipsei de interes sau a incompetenței. De-a lungul timpului, mai multe proiecte destinate sănătăţii şi infrastructurii au fost pierdute tocmai din lipsă de interes și din incompetență, cum e cazul ambulatoriului de la Spitalul Județean sau reabilitarea cetăților Șoimoș sau Șiria.

Faptul că de mai bine de o sută de zile, ministerul a solicitat o situaţie cu proiectele neîncepute în judeţul Arad la care nu a primit răspunsul arată lipsa de interes din partea administrației PNL. Cu toate acestea, criticile la adresa Guvernului fac parte din repertoriul zilnic al conducerii CJA, semn că domnul Marinel Cionca este mai preocupat de politică, de propria imagine, decât de problemele primăriilor din județ.

Sper ca în cele din urmă, Cionca să-și facă puțin timp pentru a identifica problemele comunităților arădene legate de PNDL I, iar apoi cu sprijinul Ministerului Dezvoltării să depășim aceste obstacole și să reușim să realizăm acele investiții atât de necesare orașelor și comunelor din județul Arad“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.