Ziarul electronic al arădenilor

Florin Tripa: Clientelismul politic de la CJA şi Compania de Apă s-a transformat în pericol public

Tripa 29 martieConsilierul judeţean Florin Tripa este revoltat de indiferenţa şi lipsa de comunicare a reprezentanţilor Companiei de Apă Arad, care până în momentul în care nu au fost somaţi de către DSP Arad că oamenii sunt în pericol de a se îmbolnăvi, nu au anunţat public făptul că apa furnizată în Ineu şi alte 5 localităţi nu este potabilă.

„Este greu de imaginat că cineva mai poate îndrăzni astăzi să se joace cu vieţile cetăţenilor, dar deloc dificil de conştientizat, în momentul în care clientelismul politic şi incompetenţa sunt realităţi la nivelul Companiei de Apă Arad.

Am atras de nenumărate ori atenţia public că instituţia în cauză, aflată în subordinea Consiliului Judeţean a devenit un bârlog, o staţiune de hibernare pentru politrucii PDL-PNL care s-au aciuit acolo pentru a câştiga un ban nemuncit.

Sigur că este imoral şi dispreţuitor, în primul rând pentru oamenii din judeţ, care muncesc de dimineaţă până seara pentru a-şi câstiga existenţa în timp ce paraziţii şi aplaudacii lui Traian Băsescu huzuresc pe salarii regeşti.

Mult mai grav este însă că sănătatea unor comunităţi este pusă în pericol de neglijenţa şi somnul public al unor persoane cu responsabilităţi şi sarcini precise. Este absurd ca Direcţia de Sănătate Publică să fie adusă în situaţia de a obliga Compania de Apă să-și anunțe beneficiarii despre problemele grave existente și implicit restricțiile de consum.

Situaţia aceasta critică nu vizează doar oraşul Ineu ci şi localităţile Gurba, Șicula, Mocrea și Chereluș şi vorbim aici despre 20.000 oameni. Cine poartă responsabilitatea pentru îmbolnăvirile posibile în perioada în care se ştia precis despre aceste probleme şi despre riscul la care este expusă populaţia din cauză concentrației neconforme de mangan și fier şi a fost preferată tăcerea.

Cred că incompetenţa a atins deja limita intolerabilului de multă vreme, respectiv de 12 ani de când destinele judeţului Arad au încăput decizional pe mâinile unei caste portocalii de partid care acum şi-a găsit culcuşul la umbra culorilor liberale. Aceşti indivizi ne-au demonstrat, în zilele precedente, cum clientelismul politic se poate transforma în pericol public”, afirmă consilierul judeţean Florin Tripa

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.