Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Florin Tripa: „CJA a anulat licitația pentru deszăpezire, după ce ilegalitățile au ieșit la iveală“

În urmă cu două zile, Direcţia Comunicare şi Strategii a Consiliului Judeţean Arad preciza, printr-un comunicat de presă remis în urma acuzelor deputatului Florin Tripa, că achiziţia pentru serviciile de deszăpezire se realizează cu respectarea strictă a prevederilor legale.

A doua zi, conducerea liberală a CJA a decis că licitația nu mai respectă prevederile legale, cum arăta și deputatul Florin Tripa, care acuza că e o licitație cu dedicație pentru o firmă PNL, iar pe cale de consecință licitația a fost anulată.

„În urmă cu câteva zile, am arătat faptul că la licitația pentru serviciile de deszăpezire, organizată de Consiliul Județean Arad, sunt nereguli grave la caietul de sarcini, în sensul că mai multe criterii au fost introduse cu dedicație pentru o firmă de casă a PNL Arad.

Nu mai departe de acum două zile, cei de la CJA, cu o superioritate bine cunoscută, țineau lecții despre corectitudine și legalitate, susținând sus și tare că licitația pentru deszăpezire este organizată ireproșabil.

Numai că a doua zi, aceiași domni superiori, în frunte cu cel mai slab președinte din istoria CJA, Marinel Cionca, au decis să anuleze licitația. Mă întreb ce s-ar fi întâmplat cu milioanele de lei din banii arădenilor, alocate pentru acest serviciu, dacă nu am fi demascat ilegalitățile din caietul de sarcini și câte dintre aceste milioane ar fi intrat în buzunarele PNL Arad și ale șefilor CJA ?

Marinel Cionca își dovedește încă o dată incompetența și arată că nu e în stare să organizeze o banală licitație pentru deszăpezire, așa cum și anul trecut a fost incapabil să asigure merele pentru elevii și preșcolarii arădeni, din primele săptămâni de școală, licitația fiind demarată prea târziu.

Aceeași incompetență o vedem din partea lui Marinel Cionca și când vine vorba să organizeze licitațiile pentru drumurile județene ce ar trebui reabilitate cu cele 320 de milioane de lei alocate de către Guvernul României, proiecte care sunt la un pas să fie pierdute.

Aș vrea să-i felicit pe angajații Consiliului Județean Arad care s-au opus acestei licitații cu dedicație și nu au fost de acord ca banii publici să fie din nou sifonați spre partid sau diverse persoane de la vârful CJA.

Cerem public conducerii CJA să demareze de urgență o nouă licitație, care să respecte prevederile legale, iar la începutul iernii Consiliul județean să fie pregătit pentru deszăpezirea drumurilor județene. Sperăm ca cei din conducerea CJA să nu încerce alte manevre, cum ar fi atribuirea direct prin procedura de urgență, pentru a da serviciul respectiv către firma de casă pentru care era pregătită și licitația anulată.

E momentul să spunem stop hoțiilor care se petrec de 13 ani în Consiliul Județean Arad“, declară deputatul PSD Florin Tripa.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Consiliul Judeţean: „Noi nu încălcăm legea“

Nicio firmă nu a depus oferte la licitaţia pentru deszăpezirea judeţului Arad, pentru niciunul dintre cele cinci loturi.

În consecinţă, SEAP a anulat procedura din punct de vedere administrativ, la data de 3.10.2017, ora 16.00, acesta fiind termenul limită de depunere a ofertelor. Deci, nu pentru ilegalităţi, cum greşit susţine deputatul Tripa, ci cu următoarea menţiune: „Nu a fost depusă nicio ofertă sau au pus depuse oferte care, deşi pot fi luate în considerare, nu pot fi comparate datorită modului neuniform de abordare a soluţiilor tehnice şi/sau financiare”.

Baza legală în urma căreia a fost anulată licitaţia este confirmată de Legea nr. 98/2016, privind achiziţiile publice, articolul 212, aliniatul (1), litera a): „(1) Autoritatea contractantă are obligaţia de a anula procedura de atribuire a contractului de achiziţie publică/acordului-cadru în următoarele cazuri: a) dacă nu a fost depusă nicio ofertă/solicitare de participare sau dacă nu a fost depusă nicio ofertă admisibilă”.

Licitaţia va fi reluată. Facem precizarea că în ciuda comunicatului de presă al deputatului Florin Tripa în această fază a licitaţiei ea nu mai putea fi anulată de niciun funcţionar din cadrul Consiliului Judeţean Arad, întrucât sistemul de achiziţii publice este electronic, aşa cum îi spune şi numele!

Consiliul Judeţean Arad îi solicită deputatului Florin Tripa să îşi probeze afirmaţiile făcute cu privire la ilegalităţile din licitaţia pentru deszăpezire, făcute prin intermediul a două comunicate de presă. Chiar dacă are imunitate parlamentară şi cu atât mai mai mult cu cât funcţia pe care o ocupă este una ce presupune coerenţă şi corectitudine, deputatul Tripa este obligat să fie responsabil, onest şi să nu facă afirmaţii mincinoase care dăunează imaginii unei instituţii publice sau unor persoane fizice.

Imunitatea parlamentară nu este un refugiu, un permis de insultare a oricui sau de răspândire a unor mesaje vădit neadevărate, cu scopul de a denigra persoane sau instituţii.

Aşadar, îi cerem deputatului Tripa să lămurească public următoarele afirmaţii pe care le-a făcut:

1. care sunt ilegalităţile ce le-a „demascat” cu privire la contractul de deszăpezire?

2. care este firma pentru care „pregătea licitaţia cu dedicaţie”?

3. care sunt acele „nereguli grave” pe care Florin Tripa le-a sesizat în caietul de sarcini?

Constatăm că în lipsa argumentelor unii sunt tentaţi să folosească politica intimidării fizice sau verbale. Consiliul Judeţean este o ţintă a deputatului Florin Tripa, după ce i-a solicitat acestuia în repetate rânduri să susţină proiectele Aradului, să aducă în Arad fonduri pentru investiţii şi dezvoltare, să reprezintele interesele judeţului nostru în Parlament.

Faptul că deputatul Tripa face afirmaţii grave, fără nicio acoperire în realitate, este regretabil, dar ne arată că, în continuare, Consiliul Judeţean luptă de unul singur, fără susţinere parlamentară, pentru a rezolva problemele importante ale Aradului.

Direcţia Comunicare şi Strategii

Consiliul Judeţean Arad

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.