Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Florin Tripa: „CJ Arad nu a solicitat bani pentru Centenarul Primului Război Mondial”

Deputatul PSD Florin Tripa se arată indignat de luarea de poziţie a parlamentarului PNL Glad Varga, în care acesta din urmă critică Guvernul României pentru că nu a alocat bani judeţului Arad în vederea Centenarului Primului Război Mondial.

Florin Tripa arată că liberalul este într-o mare confuzie şi încurcă Centenarul Marii Uniri cu Centenarul Primului Război Mondial. În plus, Tripa afirmă că autorităţile judeţene arădene nu au făcut nicio solicitare pentru a primi bani, aşa cum au făcut autorităţile din judeţul Vrancea.

„Liberalul Glad Varga a avut o ieşire publică necontrolată, în care spune că judeţul Vrancea a primit 4,2 milioane de euro de la Guvern, pentru Centenarul Primului Război Mondial, iar Aradul şi Alba au primit zero lei.

Este adevărat, însă acesta uită să spună că autorităţile judeţene din Arad nu au solicitat fonduri, aşa cum au făcut-o cele din judeţul Vrancea. În urmă cu două săptămâni, Guvernul României a adoptat o hotărâre  privind alocarea de fonduri pentru Centenarul Primului Război Mondial.

Consiliul Judeţean Arad, condus de colegii liberali ai lui Glad Varga, nu a solicitat însă niciun leu pentru a organiza evenimente dedicate primei conflagraţii mondiale. Nu văd cum ar fi putut aloca Guvernul României bani, din moment ce nu a existat o solicitare în acest sens din partea Consiliului Judeţean Arad.  Nu exclud ca domnul Glad Varga să fie într-o mare confuzie: să încurce Centenarul Primului Răboi Mondial cu Centenarul Marii Uniri.

Nu îmi explic ce poate avea PNL împotriva alocării acestor fonduri din care se vor restaura monumente, se vor planta peste 350.000 de copaci, se va reface un pod şi se vor organiza evenimente de comemorare a soldaţilor români care s-au jertfit pentru ţară.

De altfel, în acel judeţ sunt mai multe localităţi în care s-au dat bătălii importante în Primul Război Mondial. Au fost lupte care au făcut ca România să nu dispară de pe hartă, în ciuda faptului că Puterile Centrale ocupau o bună parte din ţară.

Este inacceptabilă ignoranța celor de la PNL Arad, care sunt în stare în goana după imagine să calce în picioare istoria României. Avem speranța că domnii parlamentari PNL Arad vor lăsa demagogia deoparte și vor avea mai mult respect pentru jertfa eroilor români căzuți la Mărăști, Mărăşești și Oituz”, a afirmat deputatul PSD Arad Florin Tripa.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Glad Varga: „Deputatul PSD Tripa face confuzii în privința Centenarului”

Deputatul PNL Glad Varga spune că Tripa, reprezentantul PSD de Arad în Parlamentul României face confuzii în privința Centenarului și demonstrează că nu cunoaște subiectul:

„Domnul Tripa uită sau se preface că nu ştie faptul că legea cadru se referă  atât la Centenarul Primului Război Mondial, cât şi la Centenarul Marii Uniri. Aceasta stabilește responsabilitățile privind organizarea și desfășurarea evenimentelor privind «Centenarul Războiului pentru Întregirea Neamului si Centenarul Marii Uniri», prevăzute în Pl-x nr. 466/2016,adoptată de Camera Deputaţilor la data de 03.05.2017. Legea nu a fost înca promulgată de către Preşedintele României, datorită faptului că au fost sesizate aspecte de neconstituţionalitate, la CCR, în 18.05.2017.

Nu am avut nicio clipă intenţia de a afirma că Guvernul nu ar fi trebuit să dea bani judeţului Vrancea, ci doar am arătat că Aradul, spre deosebire de Vrancea, nu a primit fonduri. Iar aceasta, vă reamintesc, domnule Tripa, rezultă din faptul că PSD a scos Aradul din Legea Centenarului”, spune deputatul Glad Varga.

Cât despre afirmaţia deputatului PSD referitoare la faptul că CJ Arad nu a solicitat bani pentru Centenar, „Oare unde şi cui trebuia să solicite Aradul fonduri, dacă Departamentul Centenar nu avea buget?”, întreabă Glad Varga, care îi recomandă deputatului PSD să fie şi în privinţa interpelărilor sau întrebărilor în plen la fel de activ ca şi în cazul comunicatelor de presă.

„Aţi putea, de pildă, să interpelaţi propriul dumneavoastră Guvern pe tema reorganizării Departamentului Centenar, care, sincer, mie îmi cam dă emoţii, când mă gândesc că soarta finanţării celebrării Centenarului Marii Uniri încape pe mâna Ministerului Culturii. Acelaşi Minister care, de atâta timp, nu găseşte o rezolvare pentru Monumentul Unirii la Arad. Nu v-am auzit să-l întrebaţi pe ministrul PSD ce se mai aude cu monumentul.

Revenind la interesul pentru marele Centenar, la întâlnirea de la Consiliul Județean cu parlamentarii , acestora li s-a prezentat necesarul de sume pentru Centenar. Dumneavoastră ce aţi făcut cu acele materiale, le-aţi pierdut sau le-aţi aruncat?“, declară deputatul PNL Glad Varga.

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

CITITI SI: Glad Varga: „Aradul a primit zero lei pentru Centenarul Marii Uniri”

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.