Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Florin Tripa: „Asistăm la spectacole de prost gust regizate de clownul portocaliu Gheorghe Falcă“

Liberalii arădeni tânjesc după perioada 2008-2012, când România, sub bagheta cuplului Băsescu – Boc a fost la un pas de faliment.

Într-o perioadă în care România are cea mai mare creștere economică din Europa și a doua în lume, iar Aradul primește de la Guvern o sumă mai mare decât tot ce a primit în ultimii 10 ani, foștii pedeliști arădeni protestează în stradă, solicitând mai mulți bani pentru clientela de partid și reducerea salariilor tuturor angajaților, indiferent că vorbim de sectorul public sau privat.

„Asistăm la un adevărat circ în ultimele zile, cu spectacole de prost gust în fața Primăriei Arad, regizate de clownul portocaliu Gheorghe Falcă, prin aghiotanții săi Marinel Cionca și anonimul Bîlcea, spectacole la care sunt duși cu forța și primari din județ.

Acești oameni spun că au ieșit în stradă pentru că e scumpă motorina, fiindcă e mare indicele ROBOR sau că inflația este de nesuportat. În realitate, Falcă și pedeliștii lui plâng după epoca Boc, când salariul minim era 600 de lei și litrul de motorină 6 lei, dar ei aveau la dispoziție bani pentru furat. Acești politruci nu urmăresc binele românilor, dovadă că cer reducerea salariilor, prin creșterea impozitului pe venit la 16 la sută, de la 10 la sută cât a propus Guvernul Tudose. Aceste personaje urmăresc doar interesul clientelei de partid, vor doar bani pentru firmele de casă și nu pentru dezvoltarea județului, iar acum cer ca acești bani să fie tăiați din salariile arădenilor.

Cum să ieși în stradă tu, pedelist ascuns sub sigla liberală, pentru indicele ROBOR, care în prezent este 2.34, iar în epoca de aur Băsescu-BOC, în 2010, era de aproape cinci ori mai mare, adică 10.45?

Cum să ieșiți în stradă, pedeliștilor, pentru că nu merge bine economia, când avem o creștere de 8.8 la sută, în timp ce pe vremea voastră aveam o scădere de 7.1 la sută? Cum să spui că motorina e scumpă la prețul de 5 lei, când în 2010, prețul era de 6 lei pe litru, iar salariul minim era 600 de lei, față de 1450 de lei cât este în prezent?

Nu le este oare rușine acestor oameni să vorbească de datoriile României, când ei și-au bătut joc de 20 de milioane de români, îndatorând această țară în 2010, cu zeci de miliarde de euro? Nu le este rușine să urle că avem inflație 2 la sută, când pe vremea lor, în 2010, ajungeam la 6.1 la sută?

Uitați că nu le este rușine și afișează același tupeu infect pe care-l aveau și în 2010, când tăiau salariile și pensiile românilor, închideau școli și spitale, retezau până și indemnizațiile de creștere a copilului sau ajutoarele de șomaj, pentru ca firmele portocalii să primească bani pentru terenuri de fotbal în pantă sau bazine de înot în sate care nu aveau rețea de apă.

Este trist că astfel de indivizi încă mai au loc în politica românească, după toate relele pe care le-au făcut oamenilor din această țară. Iar ce e mai trist e faptul că obligă oameni serioși, liberali adevărați, primari onești, să iasă în stradă, pentru a le face jocurile lor de doi bani“, declară deputatul PSD Arad Florin Tripa.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

UPDATE

Răzvan Cadar: „Domnule Tripa, vă daţi demisia dacă nu cresc salariile românilor?”

Răzvan Cadar, secretarul executiv al PNL Arad, îi cere deputatului PSD Florin Tripa să demisioneze dacă salariile românilor nu vor creşte de anul viitor, ca urmare a aşa zisei revoluţii fiscale propuse de Guvernul PSD.

 „Deputatul Tripa are zero realizări pentru Arad ca parlamentar, singurul aspect de care se ocupă este transmiterea unor comunicate spre presă. Din păcate, şi acelea sunt pline de minciuni şi inexactităţi.

Deputatul PSD susţine o dublă minciună, că PNL s-ar opune creşterii salariilor, realizate prin reducerea cotei de impozitare de la 16% la 10%. Prima minciună: PNL nu se opune reducerii impozitului, noi cerem Guvernului să lase banii încasaţi din acest impozit comunităţilor locale, în aşa fel încât administraţiile locale să nu piardă bani.

A doua minciună este aceea că vor creşte salariile în urma reducerii impozitului. Domnule Tripa, vă daţi demisia dacă nu cresc salariile românilor? Ajunge cu minciunile! În economia reală, firmele pregătesc majorări de salarii pentru ca românii să nu piardă din salariul net, începând cu ianuarie. Domnul Tripa în loc să apere interesele arădenilor, apără decizia prin care judeţul Arad pierde 35 de milioane de euro.

Dânsul atacă primarii PNL, fără să ţină seama de faptul că toţi primarii, din toate partidele sunt nemulţumiţi. Îl invităm să facă un tur al primăriilor PSD şi să le spună primarilor cât de bine le va fi.

N-am văzut ca vreun primar al PSD, obligat totuşi prin funcţie şi obligaţii să trăiască în lumea reală nu în imaginaţie, să mulţumească tovărăşeşte partidului-stat PSD, aşa cum face domnul Tripa.

În altă ordine de idei, este amuzant să citim cum, în imaginaţia domnului Tripa, românii trăiesc într-un paradis al bunăstării, cum primesc de toate de la Guvernul PSD, în timp ce au scumpit benzina, gazul, curentul, au generat scumpiri în lanţ la toate produsele!”, a declarat Răzvan Cadar.

Departamentul de Comunicare al PNL Arad

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.