Ziarul electronic al arădenilor

Florin Galiș: Să ne mirăm că pleacă tinerii?

comunicat-presaTineretul reprezintă viitorul unei națiuni, este un lucru știut de toată lumea. Și totuși, de ani buni, în țara noastră nu este apreciată așa cum s-ar cuveni importanța celor chemați să construiască România de mâine.

Investirea guvernului tehnocrat Cioloș a fost precedată de o adevărată emulație juvenilă, manifestațiile stradale provocând anumite schimbări neașteptate, aducând speranțe în privința unei reformări reale a clasei politice.

Momentul zero dorit de tineri în politica românească a trecut însă pe nesimțite, chiar a fost utilizat de unii politicieni în lupta lor împotriva opozanților. Au uitat, în mod voit, că tinerii ieșiseră în stradă în egală măsură împotriva lor.

La aproape un an de zile de la investirea guvernului, teoretic ar trebui ca speranțele tinerilor să fi avut acoperire. Evident, nu este deloc așa. Acest an scurs de guvernare a adus multe decepții, incertitudini și lipsă de profesionalism.

”Tinerii emigrează masiv din România, își caută un rost în afara granițelor țării. Este un fenomen îngrijorător, la care actuala putere contribuie decisiv prin felul în care înțelege să nu îi sprijine. Din păcate, ajungem la concluzia că trăim un experiment nereușit iar România de astăzi este condusă incompetent, fără noimă, regresul resimțindu-l nu doar tinerii ci și celelalte categorii sociale. Dacă fenomenul va continua, în mai puțin de zece ani România se va afla într-o criză multisistemică gravă” – susține Florin Galiș, președintele organizației municipale ALDE Arad.

Prin măsuri economice sănătoase, cu adevărat eficiente, care să impulsioneze nu să îngrădească inițiativa privată și valorizarea capitalului românesc, ALDE se va concentra pe promovarea unor proiecte bine țintite, care să îi determine pe tineri să își clădească viitorul acasă.

”Intenția noastră este să le oferim toate facilitățile în demersurile făcute. Un pachet legislativ coerent, care să aibă ca finalitate implicarea tinerilor în activități economice, calificare profesională în sectoarele cu cerere și scutiri de taxe pentru firmele care angajează și promovează tineri, sunt lucruri minimale de la care trebuie pornit.

Totodată, ne vom preocupa de tinerii implicați în agricultură, pentru ca ei să nu mai fie nevoiți să aștepte luni de zile primirea subvențiilor, văzându-și astfel compromise recoltele și automat gândindu-se cât ar fi câștigat la aceeași cantitate de muncă prestată în afara țării” – consideră Galiș.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă ALDE Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *