Ziarul electronic al arădenilor

Florin Galiș: „Platforma lui Cioloș este o înșiruire de platitudini“

comunicat-presaALDE Arad a luat notă de Platforma România 100 a lui Dacian Cioloș ca despre un document care, deși se dorește a fi programatic, nu face decât să încerce să acopere incapacitatea PNL de a exprima prin voci credibile la nivel național un program propriu de guvernare.

„Platforma lui Dacian Cioloș, fără a fi lipsită de elemente principial valabile,  este o înșiruire de platitudini izvorâte parcă din gândirea unui mare «filosof» român care a lansat eternității butada  «să fie bine ca să nu fie rău».

Chestiunile principial valabile – pe care cred că le putem regăsi în 90 la sută din programele de guvernare vehiculate în România în ultimii 10 ani, prezintă însă și câteva așa-zise subtilități care vor să tranforme Platforma într-un instrument de campanie politică.

Mă refer aici îndeosebi la problematica Justiției, pusă de autor în slujba unui discurs public purtat în ultimul an pe marginea modului în care ar trebui să funcționeze Justiția în România.

ALDE Arad considera că principalele atribute ale Justiției trebuie să fie corectitudinea, capacitatea de a oferi echilibru social și delimitarea de abuzuri de orice fel. Desigur că aceste atribute vor atrage și altele gen «puternică», așa cum prevede Platforma lui Dacian Cioloș, dar nu ca un scop în sine ci ca o consecință a unei bune funcționări.

Concluzia pe care o trag de pe urma apariției acestei Platforme este că PNL-ul demonstrează lucruri pe care le-am afirmat mai demult, și anume ca este lipsit de adresabilitate și nu are personalități credibile care să susțină un program propriu. Așa că se ascund sub Platformă“, afirmă Florin Galiș, președintele Organizației Municipale a ALDE Arad și candidat pentru Senat.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de Presă al ALDE Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *