Ziarul electronic al arădenilor

Flavius Oncu (PSD): Primarul Hălmagiului încearcă prin forţă impunerea unui nou director la liceul din localitate

Flavius Oncu-16 august 2016Consilierul local PSD Flavius Oncu dezvăluie ultimele abuzuri ale controversatului primar PNL al comunei Hălmagiu, Adrian Ţoca.

Acesta a încercat vineri prin convocarea unei şedinţe nestatutare a cadrelor didactice să-l înlocuiască, prin raporturi de forţă şi intimidare, pe directorul Liceului tehnologic „Moga Voievod” din localitate.

„Ţoca a comis un abuz încă din capul locului convocând o şedinţă a consiliului profesoral prin invocarea unei teme false, intenţia sa clară fiind însă impunerea unui nou director în persoana protejatului său, profesorul Victor David.

Trebuie specificat că o asemenea şedinţă nu poate fi convocată decât de către directorul liceului sau o treime dintre cadrele didactice şi nicidecum prin voinţa edilului localităţii. David s-a găsit în urmă cu doi ani în situaţia neprelungirii mandatului de conducere de către Inspectoratul Şcolar Judeţean pe motiv de management defectuos.

Inutil de precizat că profesorii în marea lor majoritate au fost indignaţi de atitudinea lui Adrian Ţoca şi de metodele josnice pe care le-a folosit pentru a-şi atinge scopurile clientelare.

De altfel primarul a recurs şi la ameninţări, venind cu insinuări că dacă până în 15 septembrie nu i se va face voia, va dispune ca microbuzele şcolare să nu se deplaseze după elevi.

Prin acest demers controversatul edil nu face altceva decât să adauge o nouă ilegalitate la lunga serie de abuzuri care sunt de notorietate publică. Metodele sale de lucru sunt specifice PDL-ului şi cultivării unui complex de nepotisme, fundamentat pe incompetenţă, obrăznicie şi obedienţă faţă de mafia portocalie.

Am toată convingerea însă că Inspectoratul Şcolar Judeţean va fi insensibil la tentativele lui Ţoca de a face legea în liceul din Hălmagiu. De altfel impunerea lui Victor David nu s-ar putea face decât printr-o ilegalitate a cuiva din sistem, faptă evident penală şi demnă de luat în considerare de către organele de cercetare”, spune consilierul local PSD Flavius Oncu.

Informaţie suplimentară:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara au finalizat urmărirea penală şi au dispus trimiterea în judecată a primarului comunei arădene Hălmagiu, Adrian Ţoca, inculpat într-un dosar în care este învinuit de deturnare de fonduri în formă continuată.

În rechizitoriu, procurorii au menționat că Adrian Țoca, în calitate de primar al comunei Hălmagiu şi de ordonator principal de credite, în perioada 3 mai 2012 – 11 mai 2012, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, „a dispus şi a aprobat efectuarea a 12 plăţi, prin schimbarea destinaţiei legale, din suma totală de 355.000 de lei, alocată unităţii administrativ teritoriale, destinaţia acestora fiind exclusiv pentru plata arieratelor aferente cheltuielilor curente şi de capital ori pentru cofinanţarea unor proiecte din fonduri externe nerambursabile“.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al PSD Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *