Ziarul electronic al arădenilor

Flacăra Olimpică a fost aprinsă la Pyeongchang

Flacăra Olimpică a fost aprinsă la Pyeongchang, vineri, după ce preşedintele Moon Jae-in al Coreei de Sud, a reamintit că în sport este “important este să participi, nu să câştigi”.

Cinci copii sud-coreeni a purtat lumânări care au intrat în arenă pe ritmurile melodiei Imagine lui John Lennon, cântată de artişti sud-coreeni. Mii de porumbei au intrat în arenă, în forma unor sportivi de la snowboard, care au format cercurile olimpice.

Apoi torţa a fost purtată, rând pe rând, de mai mulţi campioni coreeni, pe ultima porţiune de două componente ale echipei unite de hochei pe gheaţă a Coreei de Nord şi Coreei de Sud. Cele două sportive i-au predat torţa campioanei olimpice la patinaj artistic Kim Yuna, iar aceasta a fost cea care a aprins flacăra la arena de la Pyeongchang.

Imnul olimpic a fost interpretat de o soprană sud-coreeană.

Thomas Bach a purtat torţa pe o distanţă de aproximativ 200 de metri, până la următorul din ştafetă, Miroslav Lajcak, preşedintele celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Jocurile Olimpice de la Pyeongchang se vor încheia la 25 februarie.

Delegaţia României, cu portdrapelul Marius Petru Ungureanu, a defilat la JO de la Pyeongchang, românii fiind a 13-a delegaţie anunţată, conform transcrieii asiatice.

Delegaţia României a fost condusă de biatlonistul Marius Petru Ungureanu şi are în componenţă 28 de sportivi.

Conform transcrierii asiatiace, România a fost a 13-a la defilare, după Liban şi urmată de Luxemburg.

Prima delegaţie care a defilat a fost Grecia, iniţiatoarea Jocurilor Olimpice.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.